Seminar za članove štabova vanrednih situacija

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije zajedno sa  organizacijom ispred Ujedinjenih Nacija (UNPD) i Vladom Japana organizovali su na Borskom jezeru seminar za članove opštinskih štabova za vanredne situacije opštine Majdanpek, Negotin i Kladovo.

sektor-za-vanredne-situacije-seminar

“Ovim projektom je na nivou cele Republike uključeno obuka 30 opštinskih štabova za vanredne situacije između kojih su i tri sa područja Borskog upravnog okruga, koji su u prethodnom periodu, u poslednjih pet godina, imale najviše problema u smislu prirodnih i elementarnih nepogoda i na osnovu čega su i proglašavane vanredne situacije”, izjavio je načelnik odeljenja za vanredne situacije Bor, Marković Miodrag.

miodrag-markovic

Seminar je organizovan u okviru projekta “Unapređenje vitalnosti za odgovor na vanredne situacije”, a obuku sprovodi Sektor za vanredne situacije MUP-a, Odeljenje za vanredne situacije u Boru.

Ovakvi vidovi edukacije su veoma značajni jer su primenljivi prilikom rada na terenu.

“Ovaj seminar veoma znači svim članovima opštinskih štabova za vanredne situacije zato što ovim obukama jednim preventivnim radom se kasnije izuzetno dobro pokazuje na terenu što je bilo prilike u 2014. godini. Uglavnom su isti ovi učesnici koji su danas prisutni imali obuku neposredno pred vanrednu situaciju i to se efikasno pokazalo na samom terenu”, napomenuo je Marković.