Simić: Toplana spremna za početak grejne sezone, „tople probe“ od 10. oktobra

Direktor Javno-komunalnog preduzeća „Toplana Bor“ Milutin Simić poručio je da je ovo preduzeće spremno za početak nove grejne sezone i da se „tople probe“ očekuju od 10. oktobra.

Prema njegovim rečima, Toplana je na vreme sprovela postupak javne nabavke za ugalj i na zalihama ima dovoljno energenata za grejanje grada do kraja ove godine, dok će preostale količine stizati po ugovorenoj dinamici tokom grejne sezone.

„U ovom trenutku na lageru imamo 16.300 tona uglja, što je praktično dovoljno do nove godine“, rekao je Simić u izjavi za TV Bor.

On je kazao da je kotao jedan u potpunosti spreman, dok su u toku radovi na kotlu dva i „B“ magistrali vrelovoda koji će biti završeni do 15. oktobra kada počinje nova grejna sezona.

„Na „B“ magistrali je sve pripremljeno i ostalo je samo da se postave cevi. Mislim da neće biti nikakvih problema i da će do početka grejne sezone sve biti kako treba“, kazao je Simić.

Toplana trenutno puni mrežu i podiže pritisak, odnosno vrši takozvane „hladne probe“, dok se potpaljivanje kotlova očekuje od 10. oktobra.