Spasioci GSS i borski vatrogasci evakuisali bolesnu staricu iz zavejanog Gornjana

Spasioci Gorske službe spasavanja Srbije i pripadnici Vatrogasno spasilačke jedinice MUP u Boru evakuisali su jednu staricu iz sela Gornjane, kojoj je bila neophodna lekarska pomoć.

Po prijemu poziva za pomoć spasioci Gorske službe spašavanja Srbije sa kolegama iz borske Vatrogasno spasilačke jedinice uputili su se ka kući zavejane starice. Put do nje, međutim, nimalo nije bio lak, jer se ispostavilo da su smetovi toliki da je deo puta neprohodan.

“Ekipa spasilaca terenskim vozilom je prvo planirala da priđe do mesta na kojem je moguć pristup kolima, ali problem predstavlja 700m od glavnog puta do zavejane kuće, gde je neophodno korišćenje tehničke opreme za evakuaciju sa nepristupačnih terena i angažovanje GSS-a Srbije”, navodi se u saoštenju Gorske službe spašavanja.

U pomoć su im, na poziv lokalne samouprave, priskočili mašinama za čišćenje snega, zaposleni u RTB Bor, koji su uspeli da se probiju kroz smetove, pa je bolesna žena evakuisana i sanitetskim vozilom Hitne pomoći transportovana do bolnice.

“Gorska služba spasavanja Srbije kao partner sektora za vanredne situacije već dugi niz godina uspešno sarađuje u brojnim vežbama i akcijama sa članicama sektora a, sve sa ciljem jačanja podrške prilikom spasavanja i pružanja pomoći ugroženima u nepristupačnim uslovima”, navode u Gorskoj službi spašavanja Srbije.