Spaskovski: Da se vrati 1947., da Bor ponovo dobije status grada

11
151

Generalni direktor Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor Blagoje Spaskovski poručio je danas na obeležavanju krsne slave Srpske napredne stranke, da Bor do naredne slave treba da dobije status grada, koji po svemu zaslužuje.

Spaskovski je izrazio nadu da će u narednih godinu dana Bor povratiti status grada koji je dobio 1947. godine, a koji je kasnijim zakonima o teritorijalnoj organizaciji zemlje, ukinut.

“Da se vrati ta 1947. godine kada je (nekašnje selo) Bor dobilo status grada. Bor taj status zaslužuje na osnovu arhitekture, infrastrukture, ulaganjima, doprinosa državnom budžetu i standarda svih građana. Nadam se da će u narednih godinu dana to i postati”, zaključio je Spaskovski.

11 KOMENTARA

  1. TO …Alal vera..g.Spaskovski…..UVEK sam verovao u Vas…JEDINO JA SAM VEROVAO U VAS…..KADA NIKO NIJE….Da ne smaram…i ponavljam sto sam vec napisao danas .. komentaru ovog c o Slavi SNS…na ovom Portalu….Uvek sam verovao u Vas…kao sto ste jedno 328 puta i procitali na ovom portalu…ha,ha,ha ha….A SADA LAGANO.. da cujemo i Vasu podrsku….Koridoru kroz Istocnu Srbiju…nemojte da moram ponovo cetiri (4)godine da vas edukujem…Pa vec vas i o koridoru edukujem godinama…Sto da gubimo vreme…PA CEO BOR ,BORSKI OKRUG I TIMOCKA KRAJINA..VEC ZNA DA CETE I TU PODRSKU NA KRAJU DATI…ISTO KAO I ZA STATUS GRADA…I onu prezenentaciju koridora za zaposlene u RTB…..sto ste je blokirali pre tri-cetiri(3-4) godine.. ..I tu prezentaciju da lepo odblokirate…i da je odrzimo ..NAJBOLJE MESTO JE u onom kaficu na 400m pod zemljom…za RUDARE….Moj telefon ima Vasa cenjena sekretarica vec godinama ,kao sto znate..Samo me cimnite…i smatrajte tu PRVU PODZEMNU PREZENTACIJU KORIDORA ISTOCNE SRBIJE ..ZAVRSENOM…I pozdravite g.Milikica …SVI CEKAMO NJEGOVU JAVNU PODRSKU KORIDORU ISTOCNE SRBIJE….URGENTNO…Vi ste potrosili SVO njegovo vreme…pa je red da pomognete coveku da bide efikasan…Znaci samo zovite za prezentaciju u Jami…Vatam prvi tramvaj…pa na Bor Travel…direktala….

  2. P.S….a za Jamu sam porodicno vezan…u njoj mi je poginuo deda …Dusan C. …1942….kada je po DRUGI PUT hteo da je digne u vazduh…da je DUSMANI OKUPATORSKI NE RAUBUJU…Prvi put u aprilu 1941.mu je,zajedno sa par borskih Sivih Sokolova i Junacina….i specijalcima kraljevskog kapetana Selimira Blagojevica…uspelo…Pa su sve zivo srusili po rudniku ne samo jamu….Sve minirali pa izasli kroz ventilacione cevi…I..BOOOOOOOM….. i popucalo je pola prozora po gradu Boru…od siline eksplozije…Ali hrabri kapetan Selimir Blagojevic i vojnici otisli…a borski Sivi Sokolovi..ostali….Pa su Nemci prevrtali kamen po kamen po Boru…da ih povataju ..i razapnu na cengele…Ali dzabe…pa du 1942…pokusali PONOVO…i zamalo…Ali nesto je poslo naopako…pa palo na mog dedu Dusana… i ENDE…Ali sta Borani uopste znaju o tome u poslednjih 70 godina……jer oni nisu bili komunisti….Pa to i nije nasa istorija..i nebitno je … Al eto …cisto uzgred.. da malo spomenem i neke stare i PRAVE BORANE…Mozda nije i neka grehota….Cisto…onako..umesto svece… Inace ovi stari tramvaji poklon iz grada Bazela devastiranom gradu.. su verovatno isto iz tog perioda…ali su odlicni…Cista istorija..i tehnicko odrzavanje…Smekerski skroz….Odoh..

  3. Pre nego što Bor dobije status grada, čelnik RTB Bor biće uhapšen zbog svojih dela, a više nedela i pitanje je da li će uopšte živeti, kao građanin Bora u statusu grada. Pa i zatvor je ustanova, on je to zaslužio, po onome kako bruje medije zadnjih tri meseca. Izgleda da i ΛV diže ruke polako, a sigurno, od svoga šlihtera i poltrona.

  4. Bor je imao status grada – sada ne! Kada mogu i druga mesta u Srbiji koji se nalaze u mnogo losijoj situaciji od Bora da imaju status grada ZASTO NE BISMO I MI….Gospodin Blagoje se borio za Bor,tako da pored svega sta je URADJENO I PREUREDJENO I NAPRAVLJENO STATUS GRADA DOCI CE KAO NAGRADA ZA ULOZENI TRUD !!!!

  5. Malecka …vreme je da odrastes….i .prestanes da verujes u bajke…Cika Ronaldo je godinama licno blokirao status grada za Bor..To zna CEO Bor osim tebe…Ali ti si se tek rofila kada je poceo sa tom blokadom pa ne znas…Pitaj tatu ,mamu,tetku ujku..ceo komyiluk …Svi oni to znaju pa ce ti ispricati ..i objasniti…Ili tvoja uciteljica…Budi dobra i lepo vaspitana devojcica.. i dobar djak…kao i do sada..I nemoj vise nikada da pises sastave i pesmice o cika Sosi…to je primitivno i sramota.. Pisi o tvojij mami,tati,bati,seki,..Boru ,Srbiji…ili o tvojoj simpatiji Djoletu iz 3/4….Cao .

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime