Spaskovski: RTB podržava Zakon o radu

Generalni direktor Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor Blagoje Spaskovski posetio je rudnik “Jama” gde je nakon razgovora sa radnicima istakao da se stavovi radnika i menadžmenta o novom Zakonu o radu podudaraju.

blagoje-spaskovski-sa-rudarima

“U razgovoru sa radnim ljudima basena Bor, kompanije koja zapošljava preko 5000 radnika, zaključeno je da su stavovi radnika i menadžmenta RTB Bor o zakonu o radu podudaraju”, rekao je Spaskovski.

Prema njegovim rečima predloženi zakon je dobar i donosi brži razvoj zemlje i zato mora biti usvojen. Generalni direktor RTB najavio je i konkretnu podršku Zakonu o radu.

“Novi Zakon o obezbeđuje definitivno odvajanje rada od nerada, obezbeđuje brže zapošljavanje mladih i privlačenje novih stranih investicija kao i brži ulazak u Evropsku uniju, kojoj toliko težimo.

Radnici i menadžment RTB-a Bor spremni su da i pešice, ako treba, idu u Beograd samo da bi dali podršku ovom zakonu, koji i Skupština Srbije mora da usvoji, jer je reč o Zakonu koji svima donosi boljitak”, izjavio je novinarima Spaskovski.