Spektakl u komšiluku: „Whitesnake“ otvara 53. zaječarsku Gitarijadu

Popularna britanska hard-rok grupa „Whitesnake“ potvrdila je da će 27. juna otvoriti 53. Gitarijadu u Zaječaru.

Prema rečima gradonačelnika Zaječara Boška Ničića, nastup ovog popularnog rok sastava koji predvodi Dejvid Koverdejl je bila je velika želja posetilaca Gitarijade.

„Odmah po završetku prošlogodišnje Gitarijade, kada je Bili Ajdol potukao sve rekorde posete, fanovi su izrazili želju da vide „Whitesnake“ na Kraljevici. Stupili smo u kontakt sa grupom kojoj je Srbija uvek bila jedna od omiljenih destinacija i dogovorili se da otvore ovogodišnju Gitarijadu, na obostrano zadovoljstvo. Kao najstariji rokenrol festival na Balkanu, imamo obavezu da svake godine dajemo što bolji i kvalitetniji program“, rekao je Ničić.

„Whitesnake“ će Zajačar posetiti u okviru velike turnije pod nazivom „Flesh & Blood“.

Osnivač i frontmen benda Dejvid Koverdejl napisao je da jedva čeka nastup na 53. Gitarijadi, 27. juna.

„Gitarijada će samim tim postati deo velike i kontinuirane proslave 40 godina karijere grupe Whitesnake. Izuzetno sam počastvovan i zahvalan što četiri decenije, zajedno sa milionima fanova širom sveta, slavimo ljubav, dobru muziku i pozitivnu energiju! Hvala vam što ste zajedno sa nama u ovoj fascinantnoj misiji“, poručio je Koverdejl.

Ovogodišnja Gitarijada će bit održana od 27. do 29. juna na Kraljevici. Ulaz će i ovog puta biti besplatan za sve posetioce.

(Bor030 / Tanjug)