Sportska oprema za mlade fudbalere FK „Bor 1919“

Predstavnici lokalne samouprave uručili su danas sportsku opremu Fudbalskom klubu „Bor 1919“.

Donirana oprema namenjena je donaciju mlađim i seniorskim kategorijama najstarijeg fudbalskog kluba u Boru, koji će, dodali su nadležni, jednog dana činiti glavnu pokretačku snagu seniorskog tima.

“Sport u Boru ima budućnost pre svega zato što imamo velike i odgovorne klubove koji vode računa o deci kroz podmladak i kroz program Grada Bora kada je u pitanju sufinansiranje razvoja sporta. Jedan od najstarijih klubova u Boru je FK Bor i danas smo ovde razgovarali sa decom, govorili o planovima za razvoj sporta. Ono što sam im i rekao je da je dobar sportista uvek i dobar čovek, da treba da rade na sebi, kako na edukaciji, tako i u sportu”, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

On je istakao da će lokalna samouprava da nastavi i narednih godina da finansira i fizičku kulturu, ali i sportske kolektive, te da očekuje da će OFK Bor biti deo Srpske lige.

“Grad Bor je stao iza kluba i drago nam je. Posvetili smo dosta pažnje mladim sportistima i dobili smo poziv od Zvezdana Terzića, predsednika FK “Crvena zvezda” da naša deca gostuju kod njih. U subotu u 16 časova će obići muzej, a od 19 časova će prisustvovati utakmici i dodeli pehara šampionu Srbije“ , rekao je Ivan Pešić, predsednik FK „Bor 1919“.

Fudbalski savez je, ističe Pešić, doneo odluku da se liga proširi na svim nivoima, od republičkog stepena, Srpske lige do Prve i Super lige.

“Kao potpredsednik Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije založiću se da se i Bor ove godine takmiči u republičkom stepenu, Srpskoj ligi”, dodao je Pešić.