SPS Bor: Osuđujemo napad na Milikića

Gradski odbor SPS Bor održao je konferenciju za novinare na kojoj je najoštrije osudio fizički napad na gradonačelnika Bora, Aleksandra Milikića, u selu Krivelj tokom zbora građana.

Nakon što je M.K. (21) iz Bora fizički napao gradonačelnika Bora, Aleksandra Milikića, na zboru građana u selu Krivelj, koji je organizovan povodom preseljenja ovog sela zbog proširenja površinskog kopa Veliki Krivelj, borski socijalisti obratili su se javnosti putem medija i dali punu podršku gradonačelniku Milikiću.

Gradski odbor SPS Bor najoštrije osuđuje fizički napad na gradonačelnika Bora, Aleksandra Milikića na zboru građana u Krivelju. U trenutku kada se gradska i republička vlast maksimalno angažuju na rešavanju budućnosti građana sela Krivelj, deo opozicije na čelu sa Narodnom strankom sebi daje za pravo da, pored verbalnog, i fizički napadnu gradonačelnika Milikića. Opozicija pokušava da nas ubedi da se rešenje za nastale probleme mogu nametati fizičkom silom, a ne dogovorom. Ovo je još jedan od pokušaja fizičkog obračuna sa nosiocima vlasti, orkestriran iz samog vrha Narodne stranke Vuka Jeremića, a u cilju sprečavanja konačnog dogovora sa građanima Krivelja“, rekao je Dragan Žikić, predsednik Gradskog odbora SPS Bor, upućujući pitanje zbog čega su najviši predstavnici Narodne stranke došli u Krivelj, a dajući istovremeno i odgovor.

„Predstavnici Narodne stranke došli su u Krivelj da bi napravili haos i da bi izazvali revolt prisutnih sa ciljem prekida zbora i nedonošenja konačnih rešenja“, istakao je Žikić.

Žikić je pozvao žitelje sela Krivelj da se ne osvrću na provokacije, već da se sami izjasne o svom statusu i budućnosti.

Borski socijalisti daju maksimalnu podršku gradonačelniku Bora, Aleksandru Milikiću, i resornom ministarstvu u cilju rešavanja životnog problema građana sela Krivelj, i tražimo da se vinovnici ovog napada privedupravdi i sankcionišu prema zakonu“, zaključio je Dragan Žikić.