Kompanija Srbija Ziđin Koper donirala opremu i nameštaj OŠ Vuk Karadžić i Predškolskoj ustanovi Bambi

Kompanija Srbija Ziđin Koper (Serbia Zijin Copper (SZC)) donirala je opremu i nameštaj Predškolskoj ustanovi „Bambi“ i Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Boru u vrednosti od oko 340.000 dinara.

Nakon što je prošle godine pomogla uređenje prostorija za predškolce SZC je školi „Vuk Karadžić“ u Boru poklonila i tehničke uređaje vredne oko 140 hiljada dinara. Donacija je realizovana u sklopu molbe za finansiranje unapređenja nastavnog procesa u najstarijoj osnovnoj školi u Boru.

Predstavnici kompanije su željenu kompjutersku opremu uručili direktorki Ivani Pajkić, koja je istakla da je SZC ovim gestom nastavila lepu tradiciju pomoći i podrške obrazovnoj ustanovi koja u Boru postoji od 1937. godine.

„Škola ima izvanrednu saradnju sa Serbia Zijin Copper. Ovoga puta dobili smo štampač i četiri projektora koje ćemo koristiti u vaspitno-obrazovnom radu. Prosvetni radnici nastoje da modernizuju nastavu, pa će nam oprema koju smo dobili mnogo značiti“, rekla je Ivana Pajkić.

Kompanija SZC finansirala je i opremanje predškolske ustanove „Bambi“. Najpre joj je 2020. godine poklonila dostavno vozilo, a sada je sa 200.000 dinara pomogla nabavku kancelarijskog nameštaja za obdanište „Boško Buha“.

„Zahvalni smo što Srbija Ziđin koper, kao društveno odgovorna kompanija, brine i o najmlađima. Pretprošle godine smo na poklon dobili dostavno vozilo koje nam je od velike koristi prilikom distribucije obroka mališanima, s obzirom na to da se hrana za njih i vaspitače priprema na jednom mestu, ovde u vrtiću „Boško Buha“. Ovo obdanište je i najstarije, zgrada je izgrađena pre 40 godina i od tada u njoj ništa nije menjano. Zbog toga nam pomoć u nabavci kancelarijskog nameštaja mnogo znači“, rekla je direktorka predškolske ustanove „Bambi“ Ljiljana Radičević.

Kompanija Srbija Ziđin koper je posvećena razvoju lokalnih zajednica na čijim teritorijama posluje, pa je samo tokom prošle godine u infrastrukturu, zdravstvo, obrazovanje, kulturu i sport u Boru i Majdanpeku uložila 750 hiljada dolara. Razvoj različitih sfera društvene zajednice kompanija je u protekle tri godine pomogla sa preko 2,3 miliona američkih dolara.