Stigla pomoć iz Detroita porodici Petković iz Zlota

Porodica Petković iz zaseoka Kobila u opštini Bor, koja je avgusta protekle godine u velikom požaru izgubila gotovo celokupno domaćinstvo, dobila je donaciju od humanog srpskog življa iz Detroita. 

Porodica_Petkovic_Zlot
Foto: istmedia.rs

Zahvaljujući humanim ljudima poreklom iz Srbije koji žive u ovom američkom gradu Vasi i Gordani Petković iz Zlota na kućnu adresu stigla je donacija od 600 američkih dolara baš uoči Badnjeg dana.

Kako navodi portal Vesti online, jedan od donatora, Nenad Dobričić, inače poreklom iz Šumadije, iz novina je saznao za veliku tragediju porodice Petković koja je, za četiri decenije mukotrpnog rada, prvi put primila pomoć.

Ko samo jednom ode u otadžbinu noseći pomoć i vidi zahvalna lica kao što sam ih i ja video u kragujevačkoj školi, neće to nikada zaboraviti. Kamo sreće da nas je više učestvovalo u ovoj akciji, ali nevolja ne može da čeka. Pozdravite porodicu Petković, a naše malo njima će biti u ovom času mnogo. Neka ih Bog čuva i želim im da što pre obnove imanje, poručio je Dobričić iz Detroita.

Podsetimo, 8. avgusta 2015. godine snažan vetar je prespojio labave žice na trulim banderama, došlo je do varničenja koje je najpre zahvatilo suvu travu, a zatim se požar velikom brzinom proširio celim imanjem.

U požaru je izgoreo pomoćni objekat, štala sa celokupnom stokom, kao i velika količina stočne hrane, a u vatrenoj stihiji uništena je i sva mehanizacija Petkovića iz ovog borskog sela.

(Vesti Online / Bor030)