Studenti obeležili svoju nedelju brojnim aktivnostima

Studentski parlament Tehničkog fakulteta u Boru organizovao  je tokom ove nedelje bogat kulturno-sportski program, a koji se realizuje povodom proslave Dana studenata.

Ni ove godine tradicija puna sportskih, kulturnih i humanitarnih sadržaja povodom Dana studenata nije mimoišla Tehnički fakultet u Boru. Raznolik celonedeljni program, koji su zajedničkim snagama pripremila rukovodstva borskog fakulteta i Studentskog parlamenta, podstakao je veliki broj studenata da nedelju posvećenu upravo njima provedu na najbolji mogući način.

Sportska nadmetanja otpočela su u sredu, kada su prijavljene ekipe sa borskog fakulteta imale priliku da se nadmeću u odbojci i basketu u maloj hali Ustanove „Sportski centar Bor“.

Četvrtak je bio rezervisan za polufinalne mečeve u fudbalu, potom za stoni tenis, ali i za šah za koji se prijavilo 8 takmičara. Oni najjači danas su imali prilike da se oprobaju u dizanju tegova u teretani Studentskog centra.

Program se nastavlja i sutra. Naime, za poslednji radni dan u sedmici planirano je finale u fudbalu u sali Mašinske škole u Boru u 11 sati, kao i takmičenje u nadvalčenju konopca od 12:15h. Ipak, ono što će zasigurno obeležiti manifestaciju jesu revijalne fudbalske utakmice utakmice između studenata i profesora od 13 časova, i to i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

Prema rečima predsednice Parlamenta, Marijana Stojadinović, i ovogodišnji Dani studenata imaju humanitarni karakter, s obzirom na to da su, pored planirane akcije dobrovoljnog davanja krvi, do sada prikupljena i značajna novčana sredstva kao donacija Društvu za pomoć MNRO Bor.

Naravno, kao i svake godine, za najbolje su obezbeđene i prigodne nagrade u vidu medalja i majici.