Studenti u poseti kriveljskom „kopu“

Nekolicina studenata, koji su prošle nedelje posetila borsku „Jamu“, ovog petka će posetiti površinski kop „Veliki Krivelj“. Oni su svoju želju izrazili preko društvene mreže „Twitter“, a poslovodstvo našeg giganta im izašlo u susret.

Studenti će „Kop“ posetiti ovog petka gde će imati priliku da se prvi put susretnu sa mašinama koje su mnogo veće od onih koje su dosada videli, a videće novi bager marke Kamacu (Komatsu) koji je jedan od najvećih na svetu i  dampere firme Belaz čija je nostivost 220 tona.

Kako navodi Nikola Gligorijević, student rudarstva koji je inicijator ove posete: „Cilj ove posete je da se mladi studenti upoznaju sa praktičnim delom onoga što studiraju, da na vreme steknu osećaj o veličinama i tih mašina i odgovornosti koje rudarski inženjeri nose. Ovom prilikom bih se zahvalio poslovodstvu Rudarsko-Topioničarksom basenu Bor koji je izašao u susret studentima i dozvolio nam ovakve posete.“

Kako nam Nikola navodi, ovo „Kop“ nije kraj turneje i radi se na tome da se studenti tokom školovanja što više upoznaju sa svojom budućom strukom.