Suzana Perić održala kreativnu radionicu u borskom centru “Mozaik”

0
649

Naša proslavljena modna dizajnerka Suzana Perić održala je danas kreativnu radionicu sa korisnicima dnevnog boravka za osobe sa smetnjama u razvoju “Mozaik” u Boru.

Radionice pod nazivom “Deca pomažu deci”, koje Suzana Perić realizuje širom Srbije imaju za cilj da se, kroz igru i druženje, kod dece afirmiše njihovo kretivno stvaralaštvo.

Realizacija ovog inkluzivnog projekta počela je 2017. godine, najpre, u beogradskim opštinama da bi se kasnije proširio i na ostatak zemlje. Dosadašnji rezultati pokazuju da ovakav kreativni i interativni rad pozitivno utiče na decu.

Pored efekta na učesnike radionica, projekat deluje i javnost šaljući poruku o jednakosti.

“Želimo da pokažemo da ne postoji razlike među decom i među ljudima i da je ova planeta stvorena za sve”, istakla je Suzana Perić.

Događaju je prisustvovao i gradonačelnik Aleksandar Milikić koji je rekao da će grad nastaviti da pomaže centar “Mozaik” i izrazio zadovoljstvo što je poznata kreatorka izabrala Bor da održi radionicu, na radost borske dece.

“Imamo pre svega moralnu i ljudsku obavezu da kao grad vodimo brigu o našim najmlađim sugrađanima koji imaju potrebu za ovakvom ustanovom”, kazao je Milikić.

Saša Đorđević iz “Mozaika” istakao je da su vrata centra uvek ovorena za Suzanu Perić i sve ljude dobre volje koji svojim angažovanjem mogu da doprinesu njegovom radu.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here