Svečanim programom Bor obeležava Dan grada

2
910

Nizom manifestacija, u četvrtak 3. oktobra Bor obeležava Dan grada i 75 godina od oslobođenja u Drugom svetskom ratu.

Najpre će u 9 sati i 30 minuta čelnici grada ugostiti delegacije iz Hmeljnickog (Ukrajina), Кrive Palanka (Makedonija) i Vulkana (Rumunije).

U znak sećanja na stradale u Drugom svetskom ratu u 11 sati će na spomen obeležje na Trgu oslobođenja biti položeni venci.

Tačno za podne zakazana je svečana akademija u sali Muzičke škole “Miodrag Vasiljević”.

Program zatvara večenji koncert Stevana Anđelkovića u sali bioskopa “Zvezda” sa početkom u 20 sati. Ulaz na koncert je besplatan.

2 KOMENTARA

  1. Grad Bor je 3. oktobra proslavio Dan oslobođenja od fašizma. Na proslavi iznešeni su samo uspesi Bora i da je izrastao u moderni grad. O smanjenju broja stanovnika, o poklanjanju RTB Bor, o zamiranju sve privredne aktivnosti, o zamiranja sva gradnja, o ponovnog trovanja građana, ama baš ni je rečena ni reč. Nekada samo RTB Bor je zapošljavao 24.000 radnika, sada oko 5.000, nekada tu su bili trgovinski lanci: Robna kuća “Beograd”, “Varteks”, “Novotekst”, “Beko”, “Centroistok”, “Borovo”, “Jumko”. Sada da nije buvljak čovek nema gde da kupi gaće i čarape. Nikli su dva lanca “Maksi” i “Lidl”, kineske radnje, apoteke (državne su zatvorene, a krivca nema) i pekare. Po svemu sudeći, građani Bora lošije žive sada no nekada, opala kupovna moć, nema para. Nekada većina građana koristio godišnji odmor, a sada taj broj je minimiziran. To je taj napredak Bora u moderni grad?

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime