Svečanom akademijom obeležen Dan grada Bora

Dan oslobođenja Bora u Drugom svetskom ratu obeležen je polaganjem venaca pomenik palim borcima na Trgu oslobođenja i svečanom akademijom u Muzičkoj školi „Miodrag Vasiljević“.

Predsednik Skupštine grada Bora Dragan Žikić, podsetio je na trenutke iz istorije grada i događaje tokom okupacije i oslobođenja u Drugom svetskom ratu.

„Naša je obaveza da baštinimo tradiciju antifašističke borbe našeg naroda i podsećano na žrtve te borbe“, kazao je Žikić.

Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora, istakao je tokom svečanosti da je između dva značajna praznika grad nastavio napredak i ulaganje u gradsku i seosku infrastrukturu. Milikić je naglasio da su izgradnja vodovoda i putne mreže prioriteti, dok će u narednom periodu posebna pažnja biti posvećena izgradnji nove bolnice, akva parka i evropskog vrtića.

On je takođe podvukao da je jedan od najznačajnijih uspeha to što je industrijsko zagađenje u Boru svedeno na minimum, a broj nezaposlenih lica nikada nije bio manji. Milikić je istakao da su ovi uslovi ključni za dalji prosperitet grada.

Na svečanosti je uručena i Oktobarska nagrada Grada Bora, koju je ove godine dobio policajac Uroš Petrović.

Pored toga, plakete za izuzetne rezultate su dodeljene borskoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje, kik bokseru Bobanu Nikoliću, variocu Dragani Avramović, majstoru frulašu Stefanu Radovanoviću i učenici Nedi Ilić.

Svečanoj akademiji prisustvovali su i predstavnici pobratimskog grada Krive Palanke iz Severne Makedonije, ruske ambasade, lokalnih samouprava iz istočne Srbije, Borskog okruga, Vojske Srbije, kao i nekadašnji predsednici opština i druge javne ličnosti. Ovaj događaj je još jednom podsetio na značajne trenutke iz istorije Grada Bora i njegovu spremnost za buduće izazove.