Sveta arhijerejska liturgija povodom gradske slave

Svetom Arhijerejskom Liturgijom u borskom hramu Velikomučenika Georgija, koju je služio Episkop timočki gospodin Ilarion, započeto je obeležavanje zavetne slave Opštine Bor.
Njegovo Preosveštenstvo Episkop timočki gospodin Ilarion, povodom praznika Obnovljenja hrama Svetog Velikomučenika Georgija – Đurđic, služio je danas u borskoj crkvi Svetu Arhijerejsku Liturgiju uz sasluženje sveštenstva Eparhije timočke.

Liturgiji je prisustvovao veliki broj vernika, sveštenstvo borskog hrama, kao i predstavnici Opštine Bor  sa predsednikom Aleksandrom Milikićem na čelu.

Obraćajući se vernicima u hramu, Episkop Ilarion osvrnuo se na značaj današnjeg praznika i vrednosti pravoslavne vere.

„Nije dovoljno samo skromno i smireno misliti o sebi, držati pognutu glavu u crkvi, ćutati, govoriti toliko tiho da i sami sebe nekad ne čujemo, nego je potrebno, uz sve to, ako je iskreno i istinito da volimo naše bližnje“, podsetio je njegovo preosveštenstvo Episkop timočki gospodin Ilarion čestitajući praznik Boru.

Pravoslavna crkva obeležava praznik Đurđic u spomen prenosa moštiju Svetog Đorđa iz Nikomidije u Lidu Palestinsku, što je bilo ispunjenje njegove poslednje želje.