Tehnički fakultet u Boru organizovao “Open Day” [FOTO]

0
187

Početak nove akademske godine, Tehnički fakultet u Boru obeležio je svečanim prijemom brucoša u amfiteatru.

Na tradicionalnoj svečanosti, “Open Dej” (Open Day) u amfiteatru Tehničkog fakulteta, promovisani su novi inženjeri i nosioci zvanja master, a novoprimljenim studentima uručeni su indeksi.

“Tehnički fakultet je akreditovan i kao naučno-istraživačka organizacija tako da imamo brojne međunarodne, bilateralne i nacionalne projekte”, podseća profesor doktor Nada Štrbac, dekan Tehničkog fakulteta u Boru.

Osnovne akademske studije na borskom Tehničkom fakultetu završilo je 76 studenata, a diplomu je dobilo i 26 diplomaca master studija. Za studenta generacije proglašena je Kristina Božilović, koja je tokom školovanja na odseku za metalurgiju i inženjerstvo materijala ostvarila prosečnu ocenu od 9,81.

Tehnički fakultet u Boru bogatiji je ove godine za više od 160 studenata koji su upisali osnovne akademske studije na programima za rudarsko, metalurško, tehnološko inženjerstvo i inženjerski menadžment. Trend smanjenja studenata nije zaobišao ni ovu visokoškolsku ustanovu, ali u upravi Fakulteta ističu da su zadovoljni upisnom politikom.

“Zadovoljni smo brojem upisanih. Sproveli smo odgovarajuće marketinške aktivnosti koje su doprinele da se ovoliki broj brucoša upiše”, ističe dr Štrbac.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Tekst je deo projekta “Borski omladinski žurnal” koji se sufinansira sredstvima Opštine Bor u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.[/box]

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime