Tekijanka uručila donaciju borskoj bolnici

Predstavnici trgovinskog lanca Tekijanka uručili su prvu donaciju u okviru akcije „Posteljina za bolnice“, a nakon Opšte bolnice u Boru, slede donacije ustanovama ovog tipa širom timočkog regiona.

tekijanka-bolnica

Tekijanka je danas Opštoj bolnici u Boru donirala 100 kompleta posteljine. Donacija, pre svega, ima za cilj pomoć osoblju bolnice u svakodnevnom radu, a da pacijentima boravak u bolnici učiniti ugodnijim.

Ovih sto kompleta posteljine koje smo danas dobili mnogo će nam značiti, kako za naš posteljni fond, tako i za naše pacijente. Jako mi je drago da u našoj sredini postoje ovako društveno odgovorne firme. Iskren da budem, ovo je najveća donacija ove godine, rekao je ovim povodom dr Igor Maljković, direktor borske bolnice.

tekijanka-bolnica-1

U Tekijanki kažu da su se na ovakav vid donacije odlučili zbog toga što je Vlada Republike Srbije pre nekoliko dana donela odluku o sređivanju, najpre, toaleta u bolnicama. A prema rečima ministra zdravlja, Zlatibora Lončara, sve bolnice i zdravstvene ustanove u Srbiji biće sređene.

Kako je Vlada Srbije donela odluku da se bolnice širom države srede, tako je i prva donacija, odnosno akcija, pod nazivom „Posteljina za bolnice“ pristigla u Bor. S obzirom da smo pre nekoliko dana otvorili drugi maloprodajni objekat u Boru, naša dužnost i obaveza su da najpre pomognemo bolnici u Boru, a do kraja godine posetićemo sve ustanove ovog tipa u našem regionu, tako da će ovakvu donaciju dobiti i bolnice u Negotinu, Majdanpeku, Kladovu i Zaječaru, izjavila je PR menadžer Tekijanke, Danijela Caranović.