Tesan poraz KAF „Golden Bears“ u debitantskom meču Prve lige Srbije

Borski Klub američkog fudbala „Golden Bears“ u ovoj sezoni takmiči se u najjačem rangu takmičenja u Srbiji – Sport klub Prvoj ligi.

Nakon višegodišnjeg stvaranja baze igrača, mnogo uloženog truda, vremena, prošlogodišnjeg osvojenog trećeg mesta u Drugoj ligi Srbije, Golden Bears-i su ove sezone uspeli da naprave do sada najveći uspeh kluba plasmanom u Sport klub Prvu ligu Srbije.

S obzirom na to da je ovo prva sezona borskog kluba u najjačem rangu takmičenja, cilj kluba za ovu sezonu je obezbediti opstanak.

Meč prvog kola koji su Bears-i trebali da odigraju u Kragujevcu protiv aktuelnog šampiona Srbije KAF „Wild Boars“, odložen je, kao i svi ostali mečevi prvog kola.

Svoj debitantski nastup u Sport klub Prvoj ligi Srbije borska ekipa zabeležila je na domaćem terenu (terenu FK „Brestovac“) u Brestovcu prethodnog vikenda. Bears-i su izgubili veoma tesno od KAF „Sirmium Legionaries“ iz Sremske Mitrovice, posle preokreta gostiju rezultatom 12:14.

Nakon prvog kola Borani se nalaze na šestom mestu na tabeli, a u narednom kolu očekuje ih veoma težak ispit na gostovanju beogradskom KAF „SBB Vukovi“.

Borski ljubitelji američkog fudbala će Golden Bears-e moći da podrže na domaćem terenu u četvrtom kolu, početkom maja meseca, kada Boranima u goste dolazi KAF „Black Hornets“.

[flickr_set id=“72157693398830181″]