TF BOR: Objavljen novi broj studentskog časopisa „Engineering management“

Katedra za inženjerski menadžment, Tehničkog fakulteta u Boru, pre manje od godinu dana objavila je svoj prvi internacionalni studentski naučno-stručni časopis, jedinstven u zemlji, a danas može da se pohvali i drugim brojem ove međunarodne publikacije na engleskom jeziku. Ipak, sam časopis postoji malo duže, tačnije više od dve godine, s obzirom da je najpre imao nacionalni značaj, kada su objavljena dva broja na srpskom jeziku, da bi s vremenom dobio i međunarodnu notu, te je srpski zamenjen engleskim. 

Tehnički fakultet u Boru predstavlja jedan od retkih fakulteta, gde se studenti već na početku školovanja uče pisanju naučno-istraživačkih radova.

Odsek za inženjerski menadžment, pored studentskih simpozijuma, svojim studentima nudi i mogućnost da kvalitetnija istraživanja publikuju u časopisu „Engineering management“. Naime, pet svezaka ovog časopisa objavljeno je ukupno do sada, s tim da je ovog meseca publikovana druga sveska otkako je časopis internacionalizovan, tj. drugi broj koji je na engleskom jeziku.

Kako ističu sa ovog odseka, kvalitet radova podignut je na jedan viši nivo, a autori dolaze iz različitih visokoškolskih institucija Srbije, Bugarske, Mađarske i drugih zemalja.

[gview file=“https://www.bor030.net/wp-content/slike/Engineering_management_vol_3_1_2017.pdf“]