Tomić: 17. decembra glasajte za mir, toleranciju i budućnost

Vlaška narodna stranka održala je danas konferenciju za medije, na kojoj se javnosti obratila Jasna Tomić, kandidatkinja za poslanicu ispred liste „Zajedno za budućnost i razvoj – Koalicija za mir i toleranciju“.

Vlaška narodna stranka ističe jasna opredeljenja ka ostvarivanju boljeg i humanijeg života svih građana na teritoriji Grada Bora i cele Srbije. Centralna tačka njihovog programa je „očuvanje teritorije koja se suočava s intenzivnim rudarskim radovima, otuđenjem nacionalnog bogatstva i sticanjem vlasništva nad vlaškom zemljom“, rečeno je na današkoj konferenciji.

„Mi se borimo i borićemo se za normalan život ljudi na ovim prostorima, uz sprovođenje zakona Republike Srbije, koje će svaki pojedinac, kompanija i politička stranka morati da poštuje“, naglasila je Tomić.

Poseban fokus stavljen je na sprečavanje daljeg egzodusa domicilnog stanovništva i zaustavljanje otimanja Vlaške zemlje. Tomić ističe da se ne sme dozvoliti da teritorija koja ima posebno značenje za lokalno stanovništvo bude data podcenjivačkim cenama zbog nedomaćinskog ponašanja aktuelne vlasti i obmanutog stanovništva.

„Borićemo se za očuvanje svog identiteta, jezika, tradicije, običaja i prava nacionalnih manjina kroz institucije sistema, koje nam po zakonu Republike Srbije pripadaju“, kazala je Tomić.

Naglašavajući poštovanje teritorije Republike Srbije i njenih zakona, Vlaška narodna stranka traži uzajamno poštovanje od strane države kako bi zajedno stvorili nasleđe koje će ostaviti budućim generacijama.

„Čuvajući teritoriju Republike Srbije i poštujući njene zakone, tražimo da i ona nas vidi i poštuje, kako bismo zajedno imali šta da ostavimo generacijama koje dolaze“, zaključila je Tomić.

Ona je na kraju obraćanja, pozvala građane da podrže Vlašku narodnu stranku na predstojećim izborima koja se nalazi na listi „Zajedno za budućnost i razvoj – koalicija za mir i toleranciju“, pod rednim brojem 10.