Toplana u blokadi, grejna sezona može biti ugrožena!

Poslovanje u javnom komunalnom preduzeću „Toplana“ otežano je jer je račun blokiran zbog neizmirenih obaveza za utrošenu električnu energiju. Ukoliko se problem ne reši, grejna sezona može biti ugrožena.

toplana-2013

Zbog neizmirenih dugovanja za električnu energiju, račun JKP „Toplana“ je blokiran. Račun je blokiran na 68 miliona dinara i za sada je neizvesno kada će račun biti odblokiran. Ukoliko se nađe rešenje i dugovanja se isplate, grejna sezona može biti u opasnosti.

EPS snabdevanju je do sada isplaćeno oko 28 miliona dinara. Sve teže se snalazimo, a čeka nas priprema za narednu grejnu sezonu. Do sada smo Ministarstvu rudarstva i energetike dostavili  tri dopisa za hitan sastanak povodom uspostavljanja reprograma, ali odgovora nema, kaže Dušan Milićević, v.d. direktora JKP „Toplana“. 

Za 2014. i ovu godinu „Toplana“ EPS-u duguje 180 miliona dinara.

Iz EPS-a su tražili da uplatimo 100 miliona, što mi nismo imali i usledila je blokada. Obećali smo da ćemo, kada reprogram bude uspostavljen, plaćati redovan račun i zaostale obaveze i da mesečno možemo da izdvojimo oko 10 miliona dinara, ali oni nisu pristali, dodaje Milićević.

Ukupna dugovanja JKP „Toplana“ Bor dostigla su cifru od milijardu i 220 miliona dinara. Sa druge strane, „Toplana“ od domaćinstva i privrede, za svoje usluge, potražuje čak 615 miliona dinara.

(Borski problem/Bor030)