Tribina: „Zajedno za čist vazduh za Svetski dan zaštite životne sredine“ [NAJAVA]

Društvo mladih istraživača Bor organizovaće u četvrtak, 3. juna tribinu pod nazivom „Zajedno za čist vazduh za Svetski dan zaštite životne sredine“ u prostorijama borskog Doma omladine.

Foto: I. Mitrović (www.bor030.net)

Tribina će biti organizovana povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, a u okviru programa „Ekološki dani Bora“ i projekta inovativnih inicijativa saradnje lokalnih samouprava i OCD u programu ACT-Zajedno za aktivno građansko društvo, koji uz podršku vlade Švajcarske, sprovode Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative, Društvo mladih istraživača Bor, sa Gradskom upravom grada Bora, Domom omladine i udruženjem „Alternativa“.

Ciljevi tribine su informisanje javnosti o aktuelnom stanju zagađenosti vazduha u Boru, projektu „Zajedno za Bor bez dima“, ekspertskoj podršci projektu i doprinosu tradicionalnog ekološkog skupa “Ekološka istina – Ecoter” naučnim saznanjima o zaštiti vazduha.

Na skupu će govoriti: Prof. dr Predrag Dimitrijević, Pravni fakultet iz Niša, prof. dr Velizar Stanković, profesor Tehničkog fakulteta u Boru, u penziji, prof. dr Snežana Šerbula, šefica katedre za zaštitu životne sredine Tehničkog fakulteta u Boru, prim. dr Petar Punović u penziji i Toplica Marjanović, koordinator projekta.

Početak tribine je u 18 časova.