U akciji „Ne prljaj. Nemas izgovor!“ očišćeno igralište u neselju Bor 2

Društveno odgovorna kampanja kompanije SBB, pod nazivom „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“, pokrenuta je sa ciljem odgovornog ponašanja prema životnoj sredini. Nakon čišćenja više lokacija u Beogradu, Novom Sadu, Vrbasu, Mokrinu i Čačku kampanja je nastavljena danas u Boru. Čišćenjem igrališta u naselju Bor 2, ukazano je na potrebu podizanja ekološke svesti građana.

akcija-ciscenja-sbb

U toku kampanje, u više od 20 gradova Srbije, mobilni eko tim SBB-a, očistiće lokacije na kojima se ljudi najčešće okupljaju – pešačke zone, parkovi, platoi i površine ispred zgrada. Na ovaj način, kompanija će nastojati da sopstvenim primerom ukaže kako je moguće živeti u ulicama bez đubreta, parkovima i igralištima bez konzervi.

Čišćenju Bora prisustvovali su Snežana Todosijević, direktor poslovne jedinice SBB-a, zaposleni ove kompanije, kao i Lela Dražić, poslovođa u JKP „3. oktobar“ iz Bora.

„Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ je jedinstvena kampanja kojom želimo da ukažemo građanima na neophodnost promene svesti prema okolini u kojoj žive. Prošle godine smo u akcijama čišćenja Srbije primetili da sve sto očistimo vrlo brzo bude ponovo zaprljano. Jednokratne akcije bez promene svesti o njihovom značaju neće dovesti do zdravijeg i lepšeg okruženja, ni za nas ni za našu decu. Ovo je zajednička akcija SBB-a, United Group Fondacije i Opštine Bor. Posebnu zahvalnost ovom prilikom želim da u ime kompanije izrazim i Opštini Bor na punoj podršći i saradnji u realizaciji ovog projekta.“, istakla je Snežana Todosijević, direktor poslovne jedinice SBB-a.

“Radnici JKP „3. Oktobar“ svakodnevno održavaju zelene površine, a prigradska naselja kao sto je ovo barem jednom nedeljno. Naravno, svaka pomoć je dobrodošla i hvala puno volonterima SBB-a što su nam pomogli u čišćenju grada.”, izjavila je Lela Dražić, poslovođa JKP-a „3. oktobar“.