U borskom Zoološkom vrtu održana manifestacija Dedamrazijada

U idiličnom okruženju borskog Zoološkog vrta, održana je osma po redu manifestacija „Dedamrazijada“, koja je i oog puta u prazničnom duhu okupila veliki broj dece i njihovih roditelja.

Plato ispred kafića „Jana“ u centralnom delu vrta pretvoren je u pozornicu, na kojoj su svojim talentom zabavljali najmlađe polaznici etno grupe Centra za kulturu Bor i učenici Osnovne škole Vuk Karadžić.

Uz podršku radnika ZOO vrta, obučenih u kostime životinja, najmlađi posetioci su imali priliku da uživaju u neobičnom i šarenolikom društvu. Pored toga, deca su se radovala i slatkišima koje su nesebično delili radnici Zoološkog vrta.

Bez Deda Mraza, centralne figure ove praznične bajke, „Dedamrazijada“ ne bi bila potpuna. Organizatori su ove godine posebno obradovali decu u saradnji s privatnim preduzećima iz Bora, pripremivši više 500 poklon paketića, za svu decu koja su u subotu posetila Zoološki vrt.

Iako već osmi put za redom, „Dedamrazijada“ nije izgubila svoju čar. Zoološki vrt u Boru planira nastavak sličnih manifestacija u narednim godinama, s obzirom na uspeh i veliki broj dečaka i devojčica koji radosno učestvuju u ovoj prazničnoj tradiciji.