U Boru obeležen Dan rudara, Šistekovu nagradu dobilo sedmoro radnika RTB-a

Danas je u Boru održana centralna manifestacija povodom Dana rudara. Svečanosti održanoj u Klubu RTB-a u Brestovačkoj banji prisustvovao je Aleksandar Antić,  ministar za rudarstvo i energetiku, predstavnici sindikata i rukovodstvo Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor.

Foto: Igor Mitrović (www.bor030.net)

Tradicionalna rudarska budilice koja je u jutarnjim časovim prošla glavnim gradskim ulicama označila je početak obeležavanja Dana rudara.

U Klubu RTB-a u Brestovačkoj Banji održan je prijem za delegacije visokih zvaničnika, ambasadore i predstavnike ambasada, kao i za brojne poslovne partnere, prijatelje kompanije i predstavnike društveno-političkog života Srbije.

Svečanosti je pristvovao i ministar rudarstva i energetike Vlade Republike Srbije, Aleksandar Antić koji je rudarima čestitao praznik.

Aleksandar Antić / Foto: Igor Mitrović (www.bor030.net)

„RTB Bor je stabilna kompanija i upravo iz tog razloga danas kada se nalazimo u fazi odabira strateškog partnera mi imamo interesovanje velikih, značajnih svetskih kompanija za učešće na tenderu“, naglasio je ministar rudarstva i energetike Republike Srbije Aleksandar Antić.

Generalni direktor RTB Bor Blagoje Spaskovski je rekao da je ta kompanija sada dostigla svoj maksimum i da u dalji razvoj ne može bez strateškog partnera.

Blagoje Spaskovski / Foto: Igor Mitrović (www.bor030.net)

„Za otvaranje novih rudnika mi nemamo dovoljno sredstava, država Srbija to, takođe, ne može, niti je praksa u svetu da država otvara nove rudnike. Zato nam je neophodan strateški partner. Ozbiljne kompanije su se javile i za dvadesetak dana ćemo znati koja od njih može da postane naš strateški partner“, napomenuo je Spaskovski.

Najviše priznanje koje RTB Bor dodeljulje za doprinos u razvoju kompanije, nagradu „Inženjer Šistek“, ove godine dobilo je sedam radnika.

Foto: Igor Mitrović (www.bor030.net)

Na predlog kolega i menadžmenta RTB-a „Šistekova nagrada“ uručena je Dubravki Stanković, Dejanu Milinkoviću, Ivici Jakši, Veliboru Barbuloviću, Bojanu Milanoviću, Ratku Pejčiću i Vasiliju Ševčenku.

Zaslužnim rudarima iz rudnika Bakra u Boru, Rudnika bakra u Majdanpeku, rudnika „Trepča“ i „Rudnika“ satove su uručili predstavnici sindikata.

(Bor030 / Tanjug)