U Boru održan četvrti protest #1od5miliona [FOTO / VIDEO]

Protestni skup „Jedan od pet miliona“ održan je u petak četvrti put u Boru.

Građani nezadovoljni politikom aktuelne vlasti na republičkom i lokalnom nivou okupili su se u 18 sati na platou Doma kulture gde im se obratio Vladimir Stojičević, apsolvent prava.

On je istakao da se Borani nisu okupili zbog mržnje prema Aleksandru Vučiću, već zbog opšteg nezadovoljstva „ovim pogubnim sistemom“.

„Ne želimo da ovo bude država SNS-a, gde su sve institucije obesmišljene i rade u korist podobnih pojedinaca, a na štetu svih ostalih građana. Da bi stali na put ovoj ideologiji pljačke Srbije, potrebna nam je podrška građana, kao i nezavisni mediji, koji bi predočili pravu sliku o katastrofalnom stanju u Srbiji.

Uz pomoć i podršku nezadovoljnih roditelja, baka i deka koji žele da njihova deca, odnosno unuci osnuju svoje porodice i budu zaposleni na osnovu kvalifikacija i kvaliteta u svojoj državi, a ne na osnovu partijskih knjižica i aktivizma, možemo da smenimo ovu nakaradnu vlast i uspostavimo zdrav sistem. Ali to moze da se obezbedi jedino na fer, slobodnim i poštenim izborima, a do tada bojkot“, poručio je Stojičević.

Poruku je Stojičević imao i za gradonačelnika Aleksandra Milikića i bivšeg generalnog direktora Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor Blagoja Spaskovskog.

„Milikiću, duguješ nam objašnjenje. Zašto si nakon poklanjanja, otpisao dug RTB-a u iznosu od milijadu i 440 miliona, na štetu nas, građana Bora, a da nas za to nisi ni pitao. Nećemo zaboraviti ni one odbornike koji su glasali za taj predlog. Kada vratimo institucije u službi naroda odgovaraćete. Odgovaraćete svi do jednog na čelu sa Blagojem Spaskovskim“, kazao je Stojičević.

Govornik se obratio i mladima kojima je poručio da umesto odlaska u inostranstvu, ostanu i rade na popravljanju stanja u zemlji.

„Najlakše je odustati od svega i otići iz zemlje u potrazi za boljim uslovima, ali hajde da se aktiviramo i da stvorimo onakve uslove kakve želimo u svojoj zemlji, u svom gradu. Ne može neko ko je u politici 30, 40 godina da zna bolje šta je mladima potrebno od nas samih. Potrebe mladih se sa godinama menjaju, zato moramo da preuzmemo stvar u svoje ruke. Mladi su budućnost i stub svake normalne države“, kazao Stojičević.

Okupljeni su potom krenulu u protestnu šetnju ustaljenom trasom glavnim gradskim ulicama, uzvikujući parole protiv predsednika države Aleksandra Vučića i pozivajući sugrađane da im se pridruže.

Novo okupljanje najavljeno je za idući petak u isto vreme.