U Boru održan drugi „Olimpijski trening sa OTP bankom” [FOTO]

Na platou Doma kulture u Boru, u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije i OTP banke, održan je drugi „Olimpijski trening sa OTP bankom” u ovom ciklusu.

U okviru „Olimpijskog treninga sa OTP bankom” učenici svih borskih osnovnih škola, predvođeni iskusnim trenerima, bili su u prilici da se oprobaju u atletici, rukometu, košarci, odbojci i da nauče nešto novo o olimpijskim vrednostima i istoriji olimpizma. Učesnici su se pritom nadmetali i skupljali bodove za svoje škole. Najuspešnija je bila Osnovna škola „Vuk Karadžić”, koja je nagrađena od OTP banke sportskom opremom i rekvizitima u vrednosti od 180 hiljada dinara.

Na početku decu je pozdravio kajakaš, Bojan Zdelar, učesnik Olimpijskih igara u Tokiju i prošlogodišnji prvak sveta do 23 godine.

„Projekat „Olimpijski trening sa OTP bankom” je namenjen vama, osnovcima u nadi da ćete se pronaći u nekom od sportova u kojim danas imate prilike da se oprobate. Iskreno se nadam da ćete nakon ovog dana i nastaviti da trenirate sport u kome se budete pronašli. Vodite se kroz život olimpijskim vrednostima i budite dobri ljudi. Neka vas uspeh vodi do visina Olimpijskih igara”, naglasio je Zdelar.

Menadžer ekspoziture OTP banke u Boru Stefan Aleksić poručio je da OTP banka u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije već šesti olimpijski ciklus zaredom aktivno radi na programima motivacije najmlađih da se bave sportom i edukaciji o osnovnim pravilima sportske igre.

„Nadam se da ćemo uspeti u ovoj nameri i da će većina dece koja je danas učestvovala u Treningu odabrati jedan od predstavljenih sportova i početi aktivno da trenira. Siguran sam da se među njima nalaze naslednici naših olimpijaca. Veliko nam je zadovoljstvo da smo bili domaćini Olimpijskog treninga sa OTP bankom u ovom ciklusu i da se puno osnovaca odazvalo pozivu i takmičilo se za svoje škole”, kazao je Aleksić.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić zahvalio se Olimpijskom komitetu Srbije što je prepoznao Bor kao grad sporta zahvaljujući, kako je rekao, deci koja se uvek odazivaju ovakvim aktivnostima.

„Važno je da svi zajedno naučimo naše mališane sportskim vrednostima i važnosti bavljenja
sportom i siguran sam da je ovo još jedna prilika da Bor pokaže da je grad sporta. Na ovakvim prilikama uvek se sa ponosom sećamo naše Bobane Momčilović Veličković, vrhunskog sportiste i olimpijca, čiji sportski uspesi su nam ostavili obavezu da je se zauvek sećamo i pominjemo kao primer pravog sportiste i dobrog čoveka”, istakao je Milikić.

Ideja Olimpijskog komiteta Srbije i OTP banke je da nakon Bora „Olimpijski trening sa OTP
bankom” bude organizovan u nekoliko gradova Srbije sa ciljem da se što veći broj dece nakon toga odluči za jedan od sportova i počne aktivno da trenira.

Projekti poput „Olimpijskog treninga sa OTP bankom” koji promovišu olimpijske vrednosti, kao i važnost bavljenja sportom, organizuju se preko deset godina.