U Boru održana druga „Porodična šetnja“ Udruženja roditelja „Bebironče“

U okviru obeležavanja „Dečije nedelje“ u Boru je danas održana druga „Porodična šetnji“ Udruženja roditelja „Bebironče“.

Gradskim šetalištem od kružnog toka na „trećem kilometru“ do Doma kulture prošetalo je nekoliko stotina Borana sa svojim porodicama. Manifestaciju su uveličali mladi članovi dramskog studija Centra za kulturu, koji su pod maskama animirali mališane.

„Porodična šetnja“, za koju se organizatori nadaju da će postati tradicionalna, održana je sa ciljem promocije roditeljstva i porodičnih vrednosti.

„Drago nam je što manifestacija raste i što je ove godine bio veći odziv nego prethodne. Borani su prepoznali da je porodica stub društva, kako naše države, tako i grada“, kazao je Milovan Matović iz Udruženja „Bebironče“.

On je istakao da je jedno od osnovnih prava dece da rastu u čistoj i zdravoj životnoj sredini.

„Slogan ovogodišnje „Dečije nedelje“ je „Da pravo svako – dete uživa lako“, a deca ovoga grada imaju pravo za čist vazduh i na bezbedno i bezbrižno detinjstvo“, poručio je Matović.

Udruženje roditelja „Bebironče“ je učestvovalo u uređenju školskih dvorišta, opremanju i uređenju vrtića, a nedavno je biuo deo projekta rekonstrukcije škole u Metovnici. Tokom leta je organizovano više edukativnih ekskurzija za decu i njihove roditelje, dok će u predstojećem zimskom periodu biti održane tribine i savetovanja.

Ovogodišnju „Porodičnu šetnju“ podržala je kompanija „Tekijanka“, „Centar za kulturu“ sa svojom dramskom sekcijom, a organizatori se posebno zahvaljuju na pomoći i podršci Mileni Stanojković, članici Gradskog veća.