U Boru održana manifestacija “Zlatna svadba” za 56 parova

0
1432

Tradicionalna manifestacija “Zlatna svadba” posvećena venčanima 1968. godine održana je danas u Boru, a okupila je 56 parova.

Pre pola veka, njih 112 krenuli su udvojeno kroz život, pun ljubavi, sreće, nekad i nedaća, ali i velike tolerancije, a danas su u Boru proslavili svoju “Zlatnu svadbu”, zajedno sa drugim parovima koji su se te 1968. takođe, jedni drugima obećali za ceo život.

Od tog sudbonosnog “DA” izmenilo se mnogo toga, ali bi, kažu mnogi, opet kroz iste staze. I danas na svojom “Zlatnoj svadbi” sa istim sjajem u očima i osmehom na licu, borski parovi, obeležili su svojih “prvih” pola veka zajedničkog života.

I kao što, sada već tradicija nalaže, nakon okupljanja i priredbe u Klubu za stara lica, učesnici “Zlatne svadbe” obišli su Muzej rudarstva i metalurgije i borsku Narodnu biblioteku, a potom su prisustvovali prijemu koje je u sali Skupštine grada Bora, za njih priredio gradonačelnik Aleksandar MIlikić.

Gradska vlast će, kako reče prvi čovek Bora, i u narednim godinama nastojati da podržava ovu, “najlepšu i najdražu manifestaciju”, jer upravo ona promoviše porodicu kao stub društva.

“Osnova svakog društva je, pre svega, porodica i kroz ovakvu manifestaciju ukazujemo da je ona osnovna ćelija društva i da je za nas osnov razvoja grada”, kazao je Milikić.

Gradonačelnik je podsetio da je ove godine nizom mera olakšan život starijim Boranima. Otvoren je dom za stare, spuštena je starosna granica za besplatan prevoz sa 65 na 60 godina, a kroz šire mere socijalne politike obuhvaćeni su i stariji sugrađani, pa je na svim semaforima, pored svetlosne postavljena i zvučna signalizacija.

Nakon prijema, učesnici današnje manifestacije otišli su na zajedničko druženje u restoran.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here