U Boru predstavljena “Strategija razvoja turizma” [Video]

5
1038

U Gradskoj upravi u Boru predstavljena je “Strategija razvoja turizma”, petogodišnji plan turističke destinacije grada Bora i okoline.

Ovaj strateški dokument baziran je na aktivaciji nekoliko tematskih iskustvenih zona koje predstavljaju i prepoznaju aktivni rekreativni turizam kao jedan od elemenata na osnovu kojih može da se razvije turizam u narednih pet godina, istakao je dr Milan Ćulić, predsednik Upravnog odbora Centra za istraživanja i studije turizma. Važan deo ovog dokumenta je i ruralni turizam, koji je stožer ovog plana.

“Važno je istaći da petogodišnji plan prepoznaje saradnju javnog i privatnog sektora, odnosno Turističku organizaciju grada Bora kao glavnog stožera razvoja turizma na destinaciji u petogodišnjem periodu. Izuzetno je važno  animiranje preduzetnika i ponuđača, smeštaja a sa druge strane i lokalnog stanovništva, koje pronalazi svoj interese u razvoju turizma pre svega kroz vodičke ture, neke ture koje imaju veze sa  razvojem aktivnog turizma i na taj način dobijamo sveukupnu sliku lokalnog ekonomskog razvoja koja je bila glavna i ključna vodilja petogodišnjeg plana”, dodao je dr Ćulić.

Ovim strateškim dokumentom predviđena su četiri strateška cilja od prepoznavanja konkretnog turističkog proizvoda i osmišljavanja turističke ponude, mehanizama promocije i marketinga do razvoja lake turističke infrastrkture kao podršci sveukupnom turističkom proizvodu do poslovno upravljačkog modela.

“U narednih pet godina trebalo bi da utvrdimo turističke destinacije koje će se razvijati u skladu sa onim što je predviđeno ovom strategijom, a to znači da će se nastaviti razvijanje većih turističkih destinacija kao što je Borsko jezero, planina Stol, Brestovačka banja, Lazarev kanjon i Lazareva pećina kao odvojene celine . Na taj način će u celini grad Bor imati jednu široku turističku ponudu, a ono što je za nas veoma bitno a to je da smo mi smo već u 2019 godini i ovoj krenuli sa razvojem infrastrukture koja je neophodna da se turistička destinacija podigne na nivo potreban za potrebe naših turista”, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačenik Bora.


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta “Turistički i kulturni potencijali Bora”, koji je sufinansiran iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.5 KOMENTARA

 1. 😀😀😀😀… A posto se kuca pravi od krova a ne od treceg ili cetvrtog sprata , bez : TRANSEVROPSKOG AUTOPUTA (Atlanski okean -Crno more ) + TRANSEVROPSKOG ZELEZNICKOG KORIDORA+ RECNOG DUNAVSKOG KORIDORA = MULTIMODALNOG SAOBRACAJNOG KORIDORA-ISTOK(CRNOMORSKOG KORIDORA)….pravi razvoj turizma celog ovog regiona Istocne Srbije….ne postoji. 😀 Jer da je to uopste moguce,vec bi bio deset puta ostvaren u prethodnih bar 40 godina…😀 Ali posto sam u komentaru ovog prethodnog clanka o ruralnom turizmu vec sam napisao mnogo detalja o ovakvim visedecenijskim vecito istim i besmislenim mantrama i praznim pricama o razvoju turizma u Borskom okrugu ,Timockoj krajini i Istocnoj Srbiji…. samo da podsetim Portal Bor O30 da jos nikada nije objavio TRANSEVROPSKU (Atlanski okean-Crno more) mapu ovog ,kako ga desetine hiljada gradjana Istocne Srbije zovu, ,,Koridora zivota ,, ,sa Krakovima A i B njegovog AUTOPUTA(drumskog aspekta)…. Smesno je da je napamet znaju Bugari i Rumuni , ministri,predsednici i podpredsednici Vlade Rep.Srbije , gradonacelnici i predsednici ,nacelnici, odbornici SVIH opstina i gradova i upravnih okruga i stotine lokalnih i regionalnih funkcionera …a da je gradjani GRADA Bora i Borskog okruga JOS NIKADA NISU VIDELI…
  Da li Vi postovani iz Portalam Bor 030 zaista mislite da je to normalno i prirodno…😀
  Ako mislite da jeste….onda je sve to OK…😀😀😀

 2. P.S…a mozete objaviti i poslednji dokument o ovom koridoru nadleznog Ministarstva upucen Transportnoj zajednici Jugoistocne Evrope.Koji takodje imate,da ga Borani sami procitaju I koji je savrseno jasan.Kao 🚞

 3. Samo to, a gde su još bolje lokacije npr. Crni vrh, Dubašnica itd. Šta je sa gradom šta nudi sam grad, ništa, kafici, kafići, kafići! Jedan kamion-damper i par rekvizita sa rudnika, lepo ali usamljeno! Propaganda gde je, televizija, kad smo kod nje zašta i kome služi borska televizija, da emituje tudje programe, i prazni budžetsku kasu, to treba ugasiti ili menjati iz korena, nije lepo da ih čovek gleda a pogotovo sluša, totalan promašaj! Mi nemamo ko da nas prezentuje na razne druge medije, osim ponekad neka prica o rudniku, haos! Volela bih da neko probudi ovaj grad sa prelepom okolinom koga ja ipak volim! Mogla bih da kažem još dosta toga ali za sada od mene toliko!

 4. 😂😂😂 …Alo Bor 030 …da se objasnimo . Verovatmo ste mnogo puta primetili da je meni sve jedno sta cete pustiti od mojih komentara a sta ne.Jer razumem mnogo bolje nego sto mislite poziciju malih lokalnih medija po Istocnoj Srbiji. Medujutim posto vi pustate i najprimitivnije vulgarnosti anomimnih botova usmerene ka meni i ,,Koridoru zivota,, lokalnih fugavih ( prevod- higijenski netretiranih) botova,koji su mi presmesne, …a blokirate neke moje poruke… slucaju nastavka te prakse ,na prvoj sledecoj javnoj konferenciji u posvecenoj MS Koridoru -Istok(Cmk) i u nizu ostalih koje skede,i u GRADU Boru i po svim gradovima opstinama Istocnoj Srbiji i sire, svaki put cu vas navoditi kao lokalni primer. I to ce vas veoma efikasno nauciti da je cenzura ,a posebno jednostrana cenzura ….uvek na kraju jako stetna po cenzore. I da je tragikomicno i veoma,veoma lose i primitivno biti mali provincijalno-lokalni cenzor.
  😂😂😂😂😂 I pozz iz 🚞..

 5. Mislim da je gospodin Nenad C u pravu i ne znam šta se to dešava sa našim turizmom, da li mi stvarno nemamo tj imamo nesposoban kadar da unovči naše prirodno bogatstvo, pa menjate ljude i postavite stručne i one koji hoće da rade za ovaj grad a ne samo da sede u kancelariji i primaju platu!!! I zašto nam ne pričate o ovome što Nenad C govori o TRANSEVROPSKOM planiranju, hajde bor030 opravdajte vaše postojanje pošto mi preko borske TV ništa ne možemo korisno da čujemo za grad Bor!!!

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime