U Boru predstavljena “Strategija razvoja turizma” [Video]

5
1014

U Gradskoj upravi u Boru predstavljena je “Strategija razvoja turizma”, petogodišnji plan turističke destinacije grada Bora i okoline.

Ovaj strateški dokument baziran je na aktivaciji nekoliko tematskih iskustvenih zona koje predstavljaju i prepoznaju aktivni rekreativni turizam kao jedan od elemenata na osnovu kojih može da se razvije turizam u narednih pet godina, istakao je dr Milan Ćulić, predsednik Upravnog odbora Centra za istraživanja i studije turizma. Važan deo ovog dokumenta je i ruralni turizam, koji je stožer ovog plana.

“Važno je istaći da petogodišnji plan prepoznaje saradnju javnog i privatnog sektora, odnosno Turističku organizaciju grada Bora kao glavnog stožera razvoja turizma na destinaciji u petogodišnjem periodu. Izuzetno je važno  animiranje preduzetnika i ponuđača, smeštaja a sa druge strane i lokalnog stanovništva, koje pronalazi svoj interese u razvoju turizma pre svega kroz vodičke ture, neke ture koje imaju veze sa  razvojem aktivnog turizma i na taj način dobijamo sveukupnu sliku lokalnog ekonomskog razvoja koja je bila glavna i ključna vodilja petogodišnjeg plana”, dodao je dr Ćulić.

Ovim strateškim dokumentom predviđena su četiri strateška cilja od prepoznavanja konkretnog turističkog proizvoda i osmišljavanja turističke ponude, mehanizama promocije i marketinga do razvoja lake turističke infrastrkture kao podršci sveukupnom turističkom proizvodu do poslovno upravljačkog modela.

“U narednih pet godina trebalo bi da utvrdimo turističke destinacije koje će se razvijati u skladu sa onim što je predviđeno ovom strategijom, a to znači da će se nastaviti razvijanje većih turističkih destinacija kao što je Borsko jezero, planina Stol, Brestovačka banja, Lazarev kanjon i Lazareva pećina kao odvojene celine . Na taj način će u celini grad Bor imati jednu široku turističku ponudu, a ono što je za nas veoma bitno a to je da smo mi smo već u 2019 godini i ovoj krenuli sa razvojem infrastrukture koja je neophodna da se turistička destinacija podigne na nivo potreban za potrebe naših turista”, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačenik Bora.

5 KOMENTARA

 1. 😀😀😀😀… A posto se kuca pravi od krova a ne od treceg ili cetvrtog sprata , bez : TRANSEVROPSKOG AUTOPUTA (Atlanski okean -Crno more ) + TRANSEVROPSKOG ZELEZNICKOG KORIDORA+ RECNOG DUNAVSKOG KORIDORA = MULTIMODALNOG SAOBRACAJNOG KORIDORA-ISTOK(CRNOMORSKOG KORIDORA)….pravi razvoj turizma celog ovog regiona Istocne Srbije….ne postoji. 😀 Jer da je to uopste moguce,vec bi bio deset puta ostvaren u prethodnih bar 40 godina…😀 Ali posto sam u komentaru ovog prethodnog clanka o ruralnom turizmu vec sam napisao mnogo detalja o ovakvim visedecenijskim vecito istim i besmislenim mantrama i praznim pricama o razvoju turizma u Borskom okrugu ,Timockoj krajini i Istocnoj Srbiji…. samo da podsetim Portal Bor O30 da jos nikada nije objavio TRANSEVROPSKU (Atlanski okean-Crno more) mapu ovog ,kako ga desetine hiljada gradjana Istocne Srbije zovu, ,,Koridora zivota ,, ,sa Krakovima A i B njegovog AUTOPUTA(drumskog aspekta)…. Smesno je da je napamet znaju Bugari i Rumuni , ministri,predsednici i podpredsednici Vlade Rep.Srbije , gradonacelnici i predsednici ,nacelnici, odbornici SVIH opstina i gradova i upravnih okruga i stotine lokalnih i regionalnih funkcionera …a da je gradjani GRADA Bora i Borskog okruga JOS NIKADA NISU VIDELI…
  Da li Vi postovani iz Portalam Bor 030 zaista mislite da je to normalno i prirodno…😀
  Ako mislite da jeste….onda je sve to OK…😀😀😀

 2. P.S…a mozete objaviti i poslednji dokument o ovom koridoru nadleznog Ministarstva upucen Transportnoj zajednici Jugoistocne Evrope.Koji takodje imate,da ga Borani sami procitaju I koji je savrseno jasan.Kao 🚞

 3. Samo to, a gde su još bolje lokacije npr. Crni vrh, Dubašnica itd. Šta je sa gradom šta nudi sam grad, ništa, kafici, kafići, kafići! Jedan kamion-damper i par rekvizita sa rudnika, lepo ali usamljeno! Propaganda gde je, televizija, kad smo kod nje zašta i kome služi borska televizija, da emituje tudje programe, i prazni budžetsku kasu, to treba ugasiti ili menjati iz korena, nije lepo da ih čovek gleda a pogotovo sluša, totalan promašaj! Mi nemamo ko da nas prezentuje na razne druge medije, osim ponekad neka prica o rudniku, haos! Volela bih da neko probudi ovaj grad sa prelepom okolinom koga ja ipak volim! Mogla bih da kažem još dosta toga ali za sada od mene toliko!

 4. 😂😂😂 …Alo Bor 030 …da se objasnimo . Verovatmo ste mnogo puta primetili da je meni sve jedno sta cete pustiti od mojih komentara a sta ne.Jer razumem mnogo bolje nego sto mislite poziciju malih lokalnih medija po Istocnoj Srbiji. Medujutim posto vi pustate i najprimitivnije vulgarnosti anomimnih botova usmerene ka meni i ,,Koridoru zivota,, lokalnih fugavih ( prevod- higijenski netretiranih) botova,koji su mi presmesne, …a blokirate neke moje poruke… slucaju nastavka te prakse ,na prvoj sledecoj javnoj konferenciji u posvecenoj MS Koridoru -Istok(Cmk) i u nizu ostalih koje skede,i u GRADU Boru i po svim gradovima opstinama Istocnoj Srbiji i sire, svaki put cu vas navoditi kao lokalni primer. I to ce vas veoma efikasno nauciti da je cenzura ,a posebno jednostrana cenzura ….uvek na kraju jako stetna po cenzore. I da je tragikomicno i veoma,veoma lose i primitivno biti mali provincijalno-lokalni cenzor.
  😂😂😂😂😂 I pozz iz 🚞..

 5. Mislim da je gospodin Nenad C u pravu i ne znam šta se to dešava sa našim turizmom, da li mi stvarno nemamo tj imamo nesposoban kadar da unovči naše prirodno bogatstvo, pa menjate ljude i postavite stručne i one koji hoće da rade za ovaj grad a ne samo da sede u kancelariji i primaju platu!!! I zašto nam ne pričate o ovome što Nenad C govori o TRANSEVROPSKOM planiranju, hajde bor030 opravdajte vaše postojanje pošto mi preko borske TV ništa ne možemo korisno da čujemo za grad Bor!!!

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime