U Boru prvi put obeležen mesec roditeljstva

Grad Bor, Predškolska ustanova „Bambi” i Dom zdravlja Bor, u saradnji sa UNICEF-om i LEGO fondacijom, prvi put u Boru obeležili su mesec roditeljstva manifestacijom „Znakovi kraj puta” juče na platou Doma kulture.

Manifestacija „Znakovi kraj puta” nosi ovaj naziv iz razloga što će od sada biti postavljeni znakovi roditeljstva na četiri lokacije u borskim parkovima kao mestima okupljanja roditelja i dece.

Bor je učesnik projekta podsticanja roditeljstva, kao i još četiri grada u Srbiji. Nakon dve godine sprovođenja projekta, prema rečima članice Gradskog veća grada Bora, Tamare Paunović, Bor je dobio 34 obučena lica koja će svoja znanja, iskustva i ideje prenositi svojim kolegama u Srbiji, ali i sa roditeljima u okviru Škole roditeljstva koja će se odvijati u prostorijama Polivalentne patronažne službe Doma zdravlja u Boru.

„Škola roditeljstva obuhvatiće savetovalište za trudnice i, po prvi put u Boru, kutak za očeve. Ideja je da se učevi više uključe u brigu o novorođenčetu. Trenutno se prostorije snabdevaju potrebnom opremom za bebe”, objašnjava Paunović.