U četvrtak počinje 52. Gitarijada, očekuje se spektakl

Najstarija rok manifestacija u ovom delu sveta – zaječarska „Gitarijada“ ove godine biće održana od 28. do 30. juna na Kraljevici.

Zaječarsku Gitarijadu, 52. po redu, otvoriće prošlogodišnji pobednik, grupa „KI“ iz Makedonije, a „hedlajneri“ prve večeri su „Psihomodo pop“, „Saxon“ i Jonny Ranković & „The Churlians“.

Pored svoje dugovečnosti Gitarijada je poznata i po takmičenju demo bendova. Za prestižnu titulu pobednika nadmetaće se negotinski „Red Danger“, „GMO“ iz Zaječara, beogradski rok sastavi „Amnezija“, „Navy ne obećava“ i „Aleja velikana“, zatim novosadski „Kler“, „Rov“ iz Smedereva, požarevački „Infinitiv“ i dva bosansko hercegovačka benda: „Cornix“ iz Banja Luke i „The Synergy“ iz Tuzle.

Petak, 29. jun rezervisan je za drugo polufinalno veče demo bendova, ali i nastupe „Nevernih beba“, „Galije“, Nikole Čuturila. Drugo festivalsko veče otvara bend „Hadži prodane duše“, pobednik Gitarijade 2016. godine.

Britanska muzička zvezda Bili Ajdol nastupiće poslednjeg dana Gitarijade, a prema satnici ove manifestacije njegov nastup bi trebalo da počne oko ponoći.

Uz finaliste ove manifestacije, u subotu 30. juna nastupiće i „TBC“, „Partibrejkersi“, kao i Dejan Cukić i „Spori ritam bend“. Cukić će i ove, kao i prošle godine, biti voditelj sve tri večeri.

Tokom tri dana festivala ključevi grada Zaječara biće u rukama „rokonačelnika“ Petra Pece Popovića, novinara i rok kritičara.

Za sve zainteresovane za koncerte i dešavanja na 52. Gitarijadi u Zaječaru ulaz je slobodan.