U četvrtak počinje 52. Gitarijada, očekuje se spektakl

Najstarija rok manifestacija u ovom delu sveta – zaječarska “Gitarijada” ove godine biće održana od 28. do 30. juna na Kraljevici.

Zaječarsku Gitarijadu, 52. po redu, otvoriće prošlogodišnji pobednik, grupa “KI” iz Makedonije, a “hedlajneri” prve večeri su “Psihomodo pop”, “Saxon” i Jonny Ranković & “The Churlians”.

Pored svoje dugovečnosti Gitarijada je poznata i po takmičenju demo bendova. Za prestižnu titulu pobednika nadmetaće se negotinski “Red Danger”, “GMO” iz Zaječara, beogradski rok sastavi “Amnezija”, “Navy ne obećava” i “Aleja velikana”, zatim novosadski “Kler”, “Rov” iz Smedereva, požarevački “Infinitiv” i dva bosansko hercegovačka benda: “Cornix” iz Banja Luke i “The Synergy” iz Tuzle.

Petak, 29. jun rezervisan je za drugo polufinalno veče demo bendova, ali i nastupe “Nevernih beba”, “Galije”, Nikole Čuturila. Drugo festivalsko veče otvara bend “Hadži prodane duše”, pobednik Gitarijade 2016. godine.

Britanska muzička zvezda Bili Ajdol nastupiće poslednjeg dana Gitarijade, a prema satnici ove manifestacije njegov nastup bi trebalo da počne oko ponoći.

Uz finaliste ove manifestacije, u subotu 30. juna nastupiće i “TBC”, “Partibrejkersi”, kao i Dejan Cukić i “Spori ritam bend”. Cukić će i ove, kao i prošle godine, biti voditelj sve tri večeri.

Tokom tri dana festivala ključevi grada Zaječara biće u rukama “rokonačelnika” Petra Pece Popovića, novinara i rok kritičara.

Za sve zainteresovane za koncerte i dešavanja na 52. Gitarijadi u Zaječaru ulaz je slobodan.