U istraživanje zlata kod Bora uložili 18 miliona dolara

Kanadska kompanija „Reservoir Minerals“ i američka firma „Freeport McMoran“ postigle su dogovor o zajedničkom ulaganju na projektu istraživanja bakra i zlata „Čukaru Peki“ kod Bora, koje će u 2015. godini iznositi 18,7 miliona dolara, saopšteno je u subotu.

busilica
Foto ilustracija

 

Kako se navodi, dogovorom dve kompanije predvidjeno je da je „Freeport“ isključivo odgovoran za odobreni budžet koji je namenjen daljem geološkom istraživanju dok bi u slučaju kompletiranja studije izvodljivosti, ta firms dobila 75 odsto učešca u zajedničkoj kompaniji „Rakita Exploration“, dok bi preostalih 25 odsto pripalo kompaniji „Reservoir“.

„Reservoir je zadovoljan završetkom pregovora o zajedničkom ulaganju i ugovoru akcionara na projektu ‘Timok’ sa našim partnerima kompanijom ‘Freeport’, kao i dogovorom o budžetu za 2015. godinu od značajnih 18,7 miliona američkih dolara“, izjavio je predsednik kompanije „Reservoar minerals“ Simon Ingram.

Ukoliko bi zajednička kompanija završila studiju izvodljivosti sa pozitivnim rezultatima, moglo bi da se pristupi planovima izgradnje rudnika.

(Beta)