U JKP „Vodovod“ stigla cisterna za prevoz pijaće vode

Grad Bor nastavlja modernizaciju voznog parka javnih preduzeća, te je danas u Javno komunalno preduzeće „Vodovod“ stigla cisterna za prevoz pijaće vode.

Prednost nove cisterne je što ima i priključak za pranje ulica, pa će, kako kaže gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, biti stavljena i u funkciju održavanja grada i sela.

„U narednom periodu će za JKP „Vodovod“ stići cisterna za fekalnu otpadnu vodu, još jedan kiper i treba da stigne mehanizacija za JKP „3.oktobar“. Planiramo da nastavimo sa investicijama. Naš zadatak i cilj je vrlo jednostavan, a to je da osavremenimo vozne parkove kako bi javna preduzeća mnogo više vremena izdvojila za održavanje grada i komunalne delatnosti, a sve u interesu naših građana koji žive i u selu i u gradu“, ističe Milikić.

Direktor JKP „Vodovod“, Goran Pavić kaže da je ovo istorijski dan za preduzeće.

„Prva cisterna za prevoz pijaće vode je stigla danas posle 25 godina, zahvaljujući gradu Boru. Nama je u interesu da što pre dopremimo zdravu pijaću vodu do građana, a prednost ove cisterne je što može da se koristi za gašenje požara, jer je nosivost 10 hiljada litara vode“, naglašava Pavić.

Vrednost cisterne je 18 miliona dinara, a iz gradskog budžeta je izdvojeno oko 60 miliona dinara za nabavku radnih mašina.