U Metovnici održane dečije sportske igre

Više od 250 učenika nižih razreda osnovnih škola iz Bora i škole „Đura Jakšić“ iz Zaječara učestvovalo je na Sportskim igrama koje su osmi put održane u školi „Stanoje Miljković“ u Metovnici.

Ova manifestacija, kažu organizatori, ima za cilj promociju sporta i druženje među decom.

Učenici su se nadmetali u četiri poligonske discipline, koje su zahtevale brzinu i spretnost.

Glavni fokus je bio na razvijanju timskog duha i povezivanju sa vršnjacima iz ostalih škola, dok je sportski rezultat bio u druigom planu.

„Promocija sporta i druženje su ključne aktivnosti ove manifestacije. Grad Bor aktivno učestvuje u ovakvim događajima, a planiramo slične aktivnosti i u budućnosti. Posebno ističemo nadolazeće regionalno takmičenje u okviru karavana prijateljstva i radosti“, izjavio je Aleksandar Bogosavljević, član Gradskog veća Bora.

Aleksandra Katić iz Učiteljskog društva Bor istakla je značaj ovakvih događaja za decu.

„Učiteljsko društvo se trudi da decu usmeri na sport i druge aktivnosti. Ove godine smo, kao i prethodnih, imali podršku lokalne samouprave i kompanija iz Bora. Posebno se zahvaljujemo školi u Metovnici koja po osmi put organizuje ovu manifestaciju. Deci ovo nije samo sportski događaj već i prilika za druženje i mini ekskurzija“, kazala je Katić.

Dejan Marković pohvalio učešće velikog broja dece, pogotovo iz seoskih sredina.

„Vreme nas je poslužilo i deca su se odlično provela. Ove godine smo imali učešće većeg broja dece iz seoskih škola, što je novina u odnosu na prethodne godine“, izjavio je Marković.

Kompanija „Srbija Ziđin Majning“ je kao i godinama unazad podržala ovaj događaj.

„Zadovoljstvo nam je da kroz manifestaciju „Sportske igre 2024″ možemo da još jednom ukažemo da značaj sporta u razvoju dece i da zahvalimo učiteljskom društvu i mesnij zajednici Metovnica na trudu da okupe decu od prvog do četvrtog razreda borskih osnovnih škola.

Srbija Ziđin Majning ulaže velike napore da doprinese boljim uslovima u kojima se nastava borskoj deci. Svake godine ulažemo sredstva u adaptaciju i rekonstrukciju seoskih osnovnih škola i školskih igrališta. Samo ove godine smo uložili više od 3,5 miliona dinara u rekonstrukciju zgrade đačke kuhinje i ambulante u Metovnici i oko devet miliona dinara u adaptaciju dečijeg igrališta u školi u Brestovcu“, kazao je Džou Bin, menadžer ESG sektora kompanije.

Organizaciju ovogodišnjih Sportskih igara zajednički su realizovali Učiteljsko društvo Bor i mesna zajednica Metovnica, uz podršku Grada Bora i kompanije Srbija Ziđin Majning.