U Metovnici završena prva faza izgradnje vodovoda

U Metovnici je završeno postavljanje 4.300 metara vodovodne mreže, čime je završena prva faza izgradnje vodovoda u ovom borskom selu.

Izgradnjom primarne vodovodne mreže u dužini od 4.300 metara u Metovnici je završena prva faza radova na izgradnji vodovoda kojim će se rešiti višegodišnji problem vodosnabdevanja meštana ovog borskog sela.

„Više godina se čekalo da se do Metovnice dovede voda i ove godine smo, kao i sve, planirali to vrlo dobro. Završili smo prvu fazu dovođenja vode do Metovnice. Položena je primarna vodovodna mreža u dužini od 4.300 metara, a naredne godine će biti položeno još oko 5.000 metara, čime će voda doći do samog sela. Na taj način će se obezbediti da oko 70 odsto domaćinstava u Metovnici dobije vodu”, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora prilikom obilaska radova.

Radnici Javnog preduzeća “Vodovod” u okviru prve faze radova ugradili su šahte, a vodu pustili u sistem.

“Ovo pokazuje da, uz dobru organizaciju lokalne samouprave i saradnju sa meštanima i Savetom mesne zajednice, možemo rešavati velika pitanja bitna za naša sela i sam grad. Naredne godine očekuju nas velike investicije u vodovodnu mrežu u Bučju, Gornjanu i Zlotu, što će biti u sklopu Petogodišnjeg plana rekonstrukcije i razvoja vodovodnih i kanalizacionih mreža na teritoriji čitavog grada”, dodao je Milikić.

Za izgradnju prve faze vodovoda u Metovnici izdvojeno je iz budžeta 32 miliona dinara, a očekuje se da se za 2021. godinu izdvoje i sredstva za nastavak radova na sistemu vodosnabdevanja u Metovnici na još pet kilometara vodovoda.

“Metovnica ima dugogodišnje probleme sa vodom. Krenuli smo sa prvom fazom i završili je u rekordnom roku i nadamo se da će i u narednoj fazi ubrzanim tempom vodovod konačno stići do sela”, kaže Dejan Marković, predsednik Saveta mesne zajednice Metovnica.