U Novom gradskom centru u toku radovi na uređenju trotoara i parking prostora

U naselju Novi gradski centar u Boru se poslednjih nedelju dana, od kako je počela građevinska sezona, radi na uređenju trotoara i parking prostora.

Grad Bor ima problem sa velikim brojem vozila, a, kako kaže gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, mala je površina na kojoj se grad prostire i nikada se nije razmišljalo o parkinzima kao potrebi urbanističkog uređenja grada Bora.

„Ove godine prioritet su nam staze, trotoari, parkinzi i saobraćajnice koje nismo uradili prethodne četiri godine, a mnogo je urađeno na podizanju kvaliteta putne infrastrukture. Sada nam ostaje da podignemo uslove saobraćaja za pešake i parkiranje vozila. U Novom gradskom centru se sada radi parking ulice 28. marta, trotoari, kompletno ulaz u NGC iz sve tri ulice. Radiće se i presvlačenje određenih ulica novim asfaltom. U naredna tri do četiri meseca zadatak nam je da se NGC potpuno preuredi i reorganizuje”, objašnjava Milikić.

Gradonačelnik je dodao da će se već od naredne godine raditi na uređenju prostora između zgrada u ovom i svim drugim delovima grada.

„Uz dobru organizaciju i sitemsko rađenje projekata, a to znači da smo prvo radili velike gradske saobraćajnice, pa manje sporedne, zatim trotoare i parkinge, a onda ulazimo polako između zgrada, da uradimo staze, da asfaltiramo, betoniramo. Uporedo s ovim projektom radimo i neke druge ulice u gradu. Do kraja maja će biti završeni svi radovi u prvoj polovini godine, a mi ćemo odmah na nekom narednom rebalansu polovinom godine odvojiti finansijska sredstva da radimo i da nastavimo ono što smo počeli, a to je uređenje staza između zgrada, trotoara, stepeništa, rukohvata, proširenje rasvete koje se radi, ali bi moralo mnogo brže i dinamičnije”, ističe gradonačelnik.

Milikić je zaključio da je „Bor danas jedan od gradova sa najvećim industrijskim porastom i ima zadatak da bude i jedan od najlepše uređenih gradova”.