U petak protest ispred Gradske uprave Bor

1
1745

Peti ovogodišnji protest protiv prekomernog aerozagađenja u Boru biće održan u petak 22. novembra ispred Zgrade Gradske uprave.

Inicijatori protesta Irena Živković ispred uduženja “Izbor postoji” i Saša Stanković odbornik pokreta “Dveri” u Skupštini Grada Bora, kazali su da je neposredni povod za okupljanje ispred gradske kuće obraćanje gradonačelnika Aleksandra Milikića posle prošlonedeljnog protesta.

Živković je ponovila da su protesti koji se u Boru održavaju isključivo građanski i ekološki, odnosno protiv prekomernog zagađenja, bez obzira na politički angažman organizatora.

“Po Ustavu Republike Srbije moja politička aktivnost ne osporava moje pravo da branim zdravlje svoje dece i svoja ljudska prava”, kazala je Živković.

Ona je pojasnila da je u pripremi za prethodni protest policiji prijavila dolazak učesnika iz drugih i da je sa nadležnima dogovorila lokaciju na kojoj će biti parkirana njihova vozila, što je bilo najavljeno na društvenim mrežama.

Živković je osudila način na koji se gradonačelnik obratio novinaru Ljubiši Marinkoviću “samo zato što je pitao da li u Boru postoji aerozagađenje”.

Stanković je ocenio da gradonačelnik n”radi dovoljno na rešavanju problema zagađenja u gradu”.

“On štiti bivše rukovodstvo RTB-a koja je dobrim delom zasluženo za ovu situaciju jer su umesto početnih 130 miliona doveli do toga da rekonstrukcija topionice košta 350 miliona dolara”, rekao je Stanković.

Odbornik Stanković je pozvao Borane da u petak 22. novembra tačno u 12 časova dođu u Skupštinu grada i postave pitanja gradonačelniku u vezi sa aerozagađenjem.

Kabinet gradonačelnika: Prijemi građana subotom

Kabinet gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića je odgovorio na dopis koji je Saša Stanković uputio u kome se navodi da su prijemi građana subotom, ali da su svi termini za 23. novembar popunjeni i da će naknadno biti informisani o datumu prijema.

Takođe, u odgovoru koji je Stanković objavio na društvenim mrežama, piše da on kao odbornim može postaviti pitanja na narednoj sednici Skupštine grada.1 KOMENTAR

  1. I ja bre svaki dan disem taj isti vazduh pa kazem preterujete i plasite ljude izjavama o bolestima i kancerma i kojecemu.Da li ima otrovnih supstanci u vazduhu ?Ima sigurno i ne samo toga vec i olova iz losih euro 3 motora iz ganc novih polovnjaka i sigurno je da ova kolicina plasticnog djubreta koje svakodnevno bacate truje zemlju i vodu i gle Borska reka koja to nije sto godina….ma najlakse je optuziti nekoga bez ponudjenog resenja i biti uporan kao kisni pas jer on je njih mafijom a oni njega hlebom i tako bi ste i vi Ajrin da vas uhlebe i ucutacete se jel tako….A ovaj Stankovic zaluto covek idi uci decu to sto trebanda ih ucis jer od kad ste se slizali sa zutima obezdverili ste nas

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime