U razgovoru sa Boraninom koji je osvojio Serbia Fashion Week [INTERVJU/FOTO]

Aleksandar Aca Ilić, dvadesetogodišnjak, uspešan sportista, a od pre godinu dana i uspešan foto model, otisnuo se u svet manekenstva i postao jedan o najuspešnijih Borana u poslu u kome su svakodnevni rad i požrtvovanje itekako neophodni.

Foto: Revija Boška Jakovljevića
Foto: Revija Boška Jakovljevića

Aleksandar Ilić, bivši igrač i prvotimac KK „Konstantin“ iz Niša, a danas centar KK „Zicer“ iz Bora, u razgovoru za naš portal ističe da nikada nije ni slutio da će ga život navesti na nešto što je danas jako plaćeno i gde prosperiraju samo najuporniji.

1. Kako je sve počelo i otkud ljubav prema modelingu?

„Ne mogu da kažem da sam imao veliku ljubav prema modelingu. Oduvek sam težio ka tome da lepo izgledam i da se lepo obučem. Uvek sam imao neki svoj fazon, koji je, eto, možda bio malo neobičan drugima. Sve je, inače, počelo sa mojom maturskom večeri. Naime, drugarica je izašla da se slika i ja sam krenuo sa njom. Fotograf i ona ubedili su me da se i ja fotografišem. Pristao sam. Fotografisan sam jednom. Međutim, nije se sve završilo na samo jednoj slici. Fotograf me je uputio kako da stanem, koji izraz lica da napravim i rekao da bih mogao da probam da se bavim modelingom. Međutim, samo sam se nasmejao, jer sam iskreno mislio da je fotografu u opisu posla da daje komplimente dok slika. Ali, ispostavilo se da je fotograf znao moju majku, pa joj je izneo svoje mišljenje i onda je ona mene počela da savetuje da se okušam u manekenstvu“.

2. Na kraju si ipak prihvatio majčin savet, zar ne?

„Nisam mogao više da slušam kako mi majka svaki dan priča o modelingu, pa sam rešio da nađem agenciju koja je, po mogućstvu, što dalje od Bora i da pošaljem informacije o sebi. Naravno, odabrao sam neke dve slike za prijavni formular, gledajući da ne budu ništa posebno, kako bi me odbili i kako bi moja majka shvatila da ja nisam za modela. Međutim, ispalo je suprotno. Primili su me u agenciju i tako je sve počelo“.

3. Koliko se dugo baviš ovim poslom?

„Ne toliko dugo. Zapravo jako kratko, negde oko godinu dana“.

4. Koje su revije i događaji na kojima učestvovao i na koje si ponosan?

„Svakako dve velike revije na kojima sam učestvovao jesu ‘Serbia fashion week’ i ‘Bafe’. Pored toga, radio sam i dosta reklama i manjih revija. ‘Serbia Fashion Week’ događaj je na koji sam jako ponosan, posebno jer je tu dolaze, kako nasi, tako i dizajneri iz inostranstva, čije kolekcije nosimo. Revije Boška Jakovljevića, Bate Spasojevića, Milana Senića i Cyril Mirata bile su mi najuzbudljivije. Sa ‘Bafea’  bih istakao revije Anese Cvetkov, koja ih pravi stvarno maestralno, pogotovo jer u njima ima puno kreativnosti, glume i prvenstveno dosta sitnih detalja koji kada se ispoštuju dovode do pravog spektakla za publiku“.

5. Je li zahtevno biti model iz ugla ishrane, vežbe, a i samog posla?

„Znate kako, svaki posao je zahtevan na svoj način. Ni bavljenje modelingom nije lako, mada ja iskreno volim da sebe vidim uvek zategnutog, pa mi ne pada teško da radim na sebi. Jedino mi je težak deo koji se tiče ishrane, jer moram da pazim na nju zbog opisa posla. Što se tiče vežbanja, ja sam malo perfekcionista, pa ću uvek da nađem manu na sebi i onda mi vežbanje dođe kao neki vid neophodnosti“.

6. Koji su ti planovi? Gde možemo da te vidimo u narednom periodu?

„Trudim se da ne razmišljam mnogo unapred, jer onda ne mogu da se fokusiram na bliže događaje. Što bi rekli ljudi, penjem se stepenik po stepenik. Ipak, naravno da imam neke veće ciljeve u ovom poslu, ali koračam lagano prema njima“.