U sredu novi ekološki skup

Kao najava predstojećeg, trećeg po redu, protesta „Ne ćutim jer imam decu. Branimo budućnost Bora!“ održana je konferencija za medije na kojoj je rečeno da će se nastaviti sa ovakvim ekološkim skupovima sve dok se problem zagađenja u Boru ne reši.

kzn-protest-3

Ovom prilikom dobili smo informaciju da je Irena Živković, inicijatorka skupa, danas imala priliku da u Skupštini Srbije, poslanicima svih parlamentarnih stranaka koji se bave rešavanjem ekoloških problema, predstavi problem prekomernog zagađenja koji grad Bor ima u poslednje vreme.

Građanska inicijativa ovoga puta ima i podršku nekolicine inženjera i tehnologa topionice i Fabrike sumporne kiseline.

Kao što smo i obećali, ne stajemo. I dalje se borimo da naš grad krene da diše. Neposredno pre konferencije dobili smo pismo od inženjera i tehnologa iz RTB-a Bor u kome nam oni pružaju svoju podršku. Treba se zahvaliti ovih hrabrim ljudima, pismo je jako dugo, ali smatramo da javnost sve treba da zna i nadamo se da će medijski mrak napokon nestati. Želimo da naša priča izađe iz ovog grada i da svi čuju kako se ovde živi, rekla je Gordana Marinović, član organizacionog odbora ovog protesta.

Treći protestni ekološki skup biće održan u sredu, 21. oktobra, na platou ispred Železničke stanice, sa početkom u 18 časova.