Učenica prve godine ETŠ Bor osvojila treće mesto na Nacionalnoj ekološkoj olimpijadi

Učenica prve godine Ekonomsko – trgovinske škole u Boru osvojila je treće mesto na republičkom takmičenju „NEO 2022 – Nacionalna ekološka olimpijada” koje je održano Regionalnom centru za talente u Boru.

Anđela Matejić učenica je prve godine Ekonomsko – trgovinske škole u Boru koja je osvojila treće mesto na ovogodišnjem republičkom takmičenju „Nacionalna ekološka olimpijada”, dok je, kao učenica osmog razreda Osnovne škole  „Đura Jakšić” u Krivelju, prošle godine osvojila prvo mesto na ovom takmičenju na međunarodnom nivou.

„Prošle godina sam prvi put sam učestvovala na ovom takmičenju, a u petom razredu osvojila sam treće mesto na opštinskom takmičenju iz biologije. Spremali smo se za ovo takmičenje dosta dugo i ja sam veoma zadovoljna rezultatima koje sam postigla. Mislim da je ekologija nešto što svi treba da znaju, a posebno u našem gradu”, kaže Anđela.

Anđelina nastavnica biologije, Jasna Barbulović svake godine priprema decu za takmičenja iz biologije i ekologije, zato što je, kako kaže, ekologija bitna u našem gradu, a na ovaj način podiže svest o tome kod dece, a preko njih i kod starijih.

„Nakon školskog i okružnog nivoa takmičenja, na republički nivo plasiralo se pet devojčica koje sam ja spremala, a Anđela je osvojila treće mesto. Na takmičenju je bilo dece iz mnogo gradova, pa čak i iz Kotora i Tivta. Kao mentor sam veoma zadovoljna njenim plasmanom. Za ovo takmičenje učila je ekologiju, održivi razvoj, opasan otpad iz posebne literature koja je van gradiva koje joj predajem”, objašnjava nastavnica Barbulović.