Učenici osnovne škole “Stanoje Miljković” pobednici “Igara bez granica”

Na sportskim terenima u selu Metovnica održane su „Igara bez granica“ za učenika od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola u organizaciji “Učiteljskog društva Bor”.

Prvo mesto zauzeli su đaci osnovne škole “Stanoje Miljković” iz Brestovca, kojoj pripada područna škola u Metovnici.

Drugo mesto osvojili su učenici OŠ „Đura Jakšić“ iz Zaječara, dok treće dele borske OŠ „Branko Radičević“ i „Dušan Radović“.

Sportsko-rekreativne “Igare bez granica” treću godinu zaredom organizuje “Učiteljsko društvo Bor”.

Sponzori ovogodišnjeg takmičenja održanog u nedelju na sportskim terenima u selu Metovnica, bili su opština Bor, Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor, kompanija “Rakita exploration”, kao i Mesna zajednica “Metovnica”, čije su aktivistkinje za sve mališene posle uzbudljivog takmičenja pripremile pravi vojnički pasulj.

Na takmičenju je učestvovalo šest osnovnih škola sa ukupno 120 učesnika od prvog do četvrtog razreda, a pored pomenutih škola, takmičili su se i učenici obrazovnih ustanova „3. oktobar“ i Vuk Karadžić“.

Učiteljsko društvo je pobednicima podelilo tri lopte a zbog zalaganja, svi učenici su dobili i pohvalnice.

Kako bi se upoznali sa životom na selu, deca su posle igara obišla seoska domaćinstva porodica Todorović i Živković, a posebno su bili oduševljeni obilaskom starog mlina.
U ime lokalne samouprave, organizaciju takmičenja je pohvalio član opštinskog veća Srećko Zdravković.

Radmila Petković, predsednica „Učiteljskog društva Bor“, napomenula da je ideja ovih igara jačanje sportskog duha, druženje i socijalizacija, a značaj ove manifestacije najbolje je ilustrovao idejni tvorac ovogodišnjih igara u Metovnici, predsednik Mesne zajednice Dejan Marković, koji je zaključio da je sve manje dece na selu i da bez njih ona ne mogu opstati.U ime meštana Metovnice, Marković se zahvalio svim sponzorima i ljudima dobre volje koji su prepoznali značaj ove manifestacije.