Učinite da vam Novogodišnja noć sa bebom protekne interesantnije nego bilo koja do sada

Proslava Nove godine za mlade roditelje sa bebom može biti veliki izazov, ali isto tako može biti i stvar dobre organizacije i proteći veselije nego ikada pre.

Foto: Yan Krukov (pexels.com)

Zavisi, naravno i od uzrasta deteta, ali je svaka dob na neki svoj način čarobna i posebna i treba se potruditi da je obeležite tako da je i deca, a i vi dugo pamtite. Mi vam predlažemo kako da vam ovaj doček Nove godine bude zabavan i ostane u dugom i lepom sećanju.

Doček sa bebom do 5. meseca života

Nova godina sa bebom je svakako novo iskustvo za roditelje, ali i za samu bebu. U tom periodu je doček van kuće uglavnom nezamisliv, jer je još uvek prisutno noćno hranjenje, učestalo buđenje, ali i hroničan umor, koji ni jednu majku ne zaobilazi.

I dok vaši prijatelji proslavljaju Novu godinu van kuće, u ludoj atmosferi noćnih klubova, vas pomalo bije seta za danima mladalačkog života, ali se bojite to da priznate. Ne očajavajte, iduće godine će beba biti već velika, pa ćete zajedno sa prijateljima moći da uživate u ludoj Novogodišnjoj noći.

Za sada, tu gde jeste, potrudite se da i bebi i vama bude lepo i obavezno svaki trenutak zajedničkog proslavljanja, zabeležite kamerom.

Za početak, ukrasite kuću nekim svetlećim lampicama, koje će vašoj bebi držati pažnju. Dete od 5 meseci itekako već može da razlikuje oblike i boje, pa će mu biti jako zanimljivo sve novo što se u njegovoj blizini nađe u tom periodu. Pojedine bebe u tom periodu već uveliko hvataju mekane predmete i igračke, pa tih dana obiđite prodavnice i kupite svom detetu nekog novogodišnjeg irvasa ili Deda Mraza.

Ne zaboravite da je vaša beba u tom uzrastu još uvek mal i da ona diktira tempo. Vreme kupanja, hranjenja i maženja bi trebalo da bude u isto, ili bar slično vreme kao i inače, pa se potrudite da od toga ne odstupate mnogo. Kasnije, kada bebu uspavate, ostatak Novogodišnje noći provedite u intimnoj atmosferi svojih najbižih, uz omiljenu hranu i piće koju su vam doneli i pripremili.

Doček sa bebom do 9. meseca

Beba od devet meseci je već ozbiljna priča. Ona u tom uzrastu uveliko već puzi, guče, brblja, sedi i ozbiljno razlikuje boje, predmete i tvrde igračke. Sada ona ne mora striktno u određeno vreme na spavanje, može koji sat i da produži. Ovo je period kada deca već i osećaju da se nešto okolo njih dešava, pa menjaju lako svoje dosadašnje navike. Ne brinite, brzo se vraćaju na staro.

Za tu noć, jelka je već uveliko okićena šarenim ukrasima. Zaobiđite kićenje u dve boje i sve prilagodite tako da vašem detetu bude zanimljivo. Setite se, brzo porastu i kasnije im više ništa neće biti interesantno.

Možete u goste za tu noć pozvati i prijatelje sa decom sličnog uzrasta, pa će i njima veče biti ispunjeno i lepo. Ako vaša beba pokaže potrebu da spava pre ponoći, učinite uslugu i njoj i sebi i uspavajte dete, ne bi ste li kasnije uživali u ostatku večeri.

Doček sa bebom godinu dana

Pojedine bebe su u ovom uzrastu jako zrele, većina nauči i da hoda do 12. meseca, pa vam ovaj doček lako može biti najlepši do sada. Pored balona, ukrasnih kugli i svetlećih lampica, ne zaboravite da vašem detetu ostavite paketić ispod jelke i dočarate mu lepotu Novogodišnjih i Božićnih praznika.

Možete se prerušiti u Deda Mraza i posmatrati izraz lica svoga mališana koji misli da je nagrađen jer je cele godine bio dobar. Kupite mu omiljenu igračku, novogodišnje slatkiše i bajku o Deda Mrazu i irvasima, i tu noć provedite čitajući najlepše nezaboravne priče iz detinjstva svakog deteta. Ukoliko ste umorni, to može uraditi bilo ko od vaših ukućana, dok se vi malo pozabavite sobom Naravno, ni bebu ne forsirajte da dočeka ponoć ako ne može. .

U ovom uzrastu dete može da sačeka ponoć, pa u Novu godinu uđite preplavljeni najlepšim poljupcima svojih ukućana. Praznična čarolija budi u deci praznični duh, puni im dušu ljubavlju, gde oni osećaju da se oko njih nešto lepo dešava. Ne zaboravite da u toj noći pozovete bake, deke, tetke, teče da vam beba bude ispunjena toplinom Novogodišnje noći. Verujte da će vam i oni biti zahvalni i da će im ta Nova godina biti najispunjenija do sada. Vreme provdeno sa najbližima zaista okrepljuje dušu i telu i daje snagu za nove pobede.

Doček sa detetom do tri godine starosti

Doček Nove godine sa detetom tri godine starosti je prava avantura. Ovakvo jedno dete već uveliko priča, raspoznaje članove porodice i tačno zna sa kim voli i želi da provodi svoje vreme.

Ako vam do sada već nije reklo šta bi volelo da dobije u Novogodišnjoj noći, iznenadite ga nekom novom igračkom i neka čarolija krene. Za ovu noć, možete pozvati društvo kod vas, ali ćete se i bez njega sjajno provesti. Pripremite najlepše Novogodišnje pesmice za decu, dobro ozvučenje, pidžamice sa zimskim dezenima i party može da počne. Spremite omiljenu hranu u, pustite karaoke i zabavljajte se sa svojim detetom.

Kupite kokice i pustite mu omiljene crtane filmove, neka misli da je u bioskopu. Pozovite najbolje prijatelje sa decom i priredite im pidžama party. Pripremite ukrasne sendviče, sokiće i puno igračaka. Dok se oni zabavljaju u svom svetu, sa druge strane vi možete sa prijateljima uživati u dobroj hrani i još boljoj muzici.

Svaki period detetovog odrastanja bude u isto vreme i težak i lep. Ne zaboravite da sve to brzo prođe i da su deca samo jednom mala. Učinite sve da vam taj period njihovog odrastanja ostane urezan dobro u sećanje i potrudite se da im svaki trenutak postojanja učinite lepim i nezaboravnim. Proslavljanje Nove godine sa bebama (decom), zaista može biti jedna istovremena avantura u kojoj će se svi grliti, ljubiti i uživati.

Ne zaboravite da sve novogodišnje trenutke zabeležite kamerom, naročito ako je u pitanju prvi doček vašeg mališana. Snimajte otvaranje poklona, čitanje bajki i susret sa Deda Mrazom, a kasnije neka vam to postane jedna porodična tradicija, prelistavanja srećnih zajedničkih momenata. Vreme brzo prolazi, zato ga pametno iskoristite.