Udruženje “Bebironče” organizovalo akciju dobrovoljnog davalaštva krvi

0
33

Borsko udruženje roditelja “Bebironče” organizovalo je danas akciju dobrovoljnog davalaštva krvi u prostorijama odeljenja za transfuziju krvi u Opštoj bolnici u Boru.

Bebironce

Ovoj, još jednoj u nizu humanitarnih akcija koje udruženje roditelja “Bebironče” organizuje, priključili su se i učenici “Mašinsko-elektrotehničke škole” iz Bora.  Akcija je organizovanja u sklopu obeležavanja svetskog dana dece.

“Udruženje roditelja “Bebironče” razmišljalo je na koji način da obeleži svetski dan dece i došli smo na ideju da organizujemo dobrovoljno davanje krvi za svu decu kojoj je u ovom trenutku krv potrebna. Ovo je samo još jedna u nizu akcija koju organizujemo i svakako će ih biti još u budućnosti. Mi smo osnovani da bismo bili podrška porodici, roditeljima i deci i mi smo tu da različitim aktivnostima damo svoj doprinos svemu što ima veze sa tim. Želim ovom prilikom da se zahvalim i učenicima”Mašinsko-elektrotehničke škole” u Boru, koji su nam izašli u susret i dali svoj doprinos ovoj akciji”, kazala je Aleksandra Takač iz udruženja roditelja “Bebironče”.

Članovi i prijatelji udruženja “Bebironče” i učenici “Mašinsko-elektrotehničke škole” u Boru pokazali su veliko interesovanje za ovu humanitarnu akciju i tako uspeli da sakupe trideset jedinica krvi.

“Motiv za priključenje ovoj akciji je humanost i pomoć ljudima kojima je krv preko potrebna. Ovo mi je četrnaesto ili petnaesto davanje krvi i pozvao bih sve ljude koji mogu i žele da se odazovu sličnim akcijama, jer ima puno naših sugrađana, pacijenata kojima je krv neophodna”, navodi jedan od dobrovoljnih davaoca krvi koji se odazvao ovoj akciji.POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime