Udruženje „Bebironče“ organizovalo akciju dobrovoljnog davalaštva krvi

Borsko udruženje roditelja „Bebironče“ organizovalo je danas akciju dobrovoljnog davalaštva krvi u prostorijama odeljenja za transfuziju krvi u Opštoj bolnici u Boru.

Bebironce

Ovoj, još jednoj u nizu humanitarnih akcija koje udruženje roditelja „Bebironče“ organizuje, priključili su se i učenici „Mašinsko-elektrotehničke škole“ iz Bora.  Akcija je organizovanja u sklopu obeležavanja svetskog dana dece.

„Udruženje roditelja „Bebironče“ razmišljalo je na koji način da obeleži svetski dan dece i došli smo na ideju da organizujemo dobrovoljno davanje krvi za svu decu kojoj je u ovom trenutku krv potrebna. Ovo je samo još jedna u nizu akcija koju organizujemo i svakako će ih biti još u budućnosti. Mi smo osnovani da bismo bili podrška porodici, roditeljima i deci i mi smo tu da različitim aktivnostima damo svoj doprinos svemu što ima veze sa tim. Želim ovom prilikom da se zahvalim i učenicima“Mašinsko-elektrotehničke škole“ u Boru, koji su nam izašli u susret i dali svoj doprinos ovoj akciji“, kazala je Aleksandra Takač iz udruženja roditelja „Bebironče“.

Članovi i prijatelji udruženja „Bebironče“ i učenici „Mašinsko-elektrotehničke škole“ u Boru pokazali su veliko interesovanje za ovu humanitarnu akciju i tako uspeli da sakupe trideset jedinica krvi.

„Motiv za priključenje ovoj akciji je humanost i pomoć ljudima kojima je krv preko potrebna. Ovo mi je četrnaesto ili petnaesto davanje krvi i pozvao bih sve ljude koji mogu i žele da se odazovu sličnim akcijama, jer ima puno naših sugrađana, pacijenata kojima je krv neophodna“, navodi jedan od dobrovoljnih davaoca krvi koji se odazvao ovoj akciji.