Udruženje „Izbor postoji“ pozvalo Borane na ekološki protest 15. novembra

Četvrti građanski protest protiv prekomernog aerozagađenja biće održan u petak 15. novembra ispred Generalne direkcije kompanije „Srbija Ziđin Bor Koper“.

Udruženje građana „Izbor postoji“ održalo je prethodnih dana niz promotivnih akcija kako bi se skrenula pažnju na akutni problem aerozagađenja sa kojim se Borani suočavaju od početka godine.

Violeta Stojčić iz udruženja „Izbor postoji“ kazala je da na dopise upućene nadležnim institucijama do sada nisu dobili odgovore.

„Uprkos svim molbama i zahtevma koje su građani Bora uputili nadležnim institucijama i zagađivaču u kojima se traže odgovori i odgovornost za ovaj zločin koji se mesecima sprovodi nad građanima Bora svi su ostali nemi, odgova nema nigde“, kazala je Stojčić.

Ona je uputila poziv građanima Bora i okolnih sela da se pridruže protestu koji će u petak od 14 sati i 30 minuta biti održan ispred uprave kompanije Ziđin u Boru.

„Pozivam svoje sugrađane da dođu i pokažu da su odgovorni i zabrinuti za zdravlje svoje dece. Pozvala bih i sve drušvene organizacije iz ostalih gradova da tog dana dođu u Bor i stanu uz Borane i zajednički se izborimo za čist vazduh“, izjavila je Stojčić.