Uhapšen državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

3
1482

Uhapšen državni sekretar ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture M.P.

U nastavku predistražnog postupka u vezi sa zloupotrebama u PD “Infrastruktura železnice” a.d, danas je uhapšeno pet osoba među kojima je i državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture M.P, saopšteno je iz Tužilaštva za organizovani kriminal.

U toku su pretresi na više lokacija u Beogradu i Novom Sadu. Uhapšeni se sumnjiče da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom u periodu od avgusta 2018. do maja 2019. godine.

Tužilaštvo navodi da postoje osnovi sumnje da su zaposleni u PD “Infrastrukture železnice” M. J, B.A. i P.Ć, u postupcima javne nabavke suprotno Zakonu o javnim nabavkama, kršeći i druge propise zloupotrebili svoja ovlašćenja i službene položaje, u čemu im je pomogao M.P, kako bi favorizovali privredno društvo čiji je direktor Z.S, u dobijanju poslova izvođenja radova na železnici.

Radi fingiranja postojanja konkurencije i privida legalnosti osumnjičeni M.M. direktor drugog privrednog društva davao je tzv. “uslužne ponude” kojima je obezbeđivana izvesnost dobijanja posla za privredno društvo direktora osumnjičenog Z.S.

Uhapšeni će u narednih 48 sati biti privedeni na saslušanje u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Inače, 10. januara je uhapšen direktor JP “Infrastruktura železnice” Miroljub Jevtić zbog sumnje da je primio mito od 10.000 evra.

Jevtić je i dalje u pritvoru dok se ostala trojica brane sa slobode.

Tužilaštvo je nakon toga saopštilo da se sumnja da je Jevtić neosnovano i nepotrebno angažovao advokate na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, te da postoji osnovana sumnja da su deo uplaćenog novca od JP “Infrastruktura železnice” po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali Jevtiću.

(Tanjug)

3 KOMENTARA

  1. LOPOVI SVUDA OKO NAS!

    Prvo je uhapšen direktor sa železnice, a sada i državni sekretar. Kakva država takvi tukovodioci i političari, lopov do lopova. Jadna i železnica ko je održava, a ko je koristi, prugu Niš Zaječar i obrnuto niko. Koliko li će tu pare da odnesu. Čelnica ministarstva Zoka s kim sve ima posla od ambasadora, lopova do krupnih zverki. Ona je poštena ministarka i gospođa al’ u petu od leve noge.Veći lopovi i veće neznalice i šta još ne vode ovu zemlju. Kada li sa ovakvim će izaći iz bede. Možda nikada, ni Vučić tu ne može izgleda ništa? Kada je uspeo sa Spaskovskim i RTB Borom izašao na kraju sve je pokradeno, a RTB Bor ne postoji. Čudime što Vučević još nije podneo tužbu protiv Spaskovskog i Zorane?

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime