Uhapšena radnica opštine: Lažnim papirima „legalizovala“ bespravni objekat?

S.D. (46) iz Kladova, radnici opštin, određen je pritvor do 30 dana zbog toga što je dovela u zabludu izvesnog četvrdesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Kladova da će mu legalizovati bespravno podignut objekat i u njegovo ime kupiti državnu parcelu na kojoj je taj objekat sagrađen.

Kako se navodi u saopštenju Policijske uprave u Boru S.D. je u periodu od 2010. do 2018. od ovog muškarca trađila u nekoliko navrata novac da bi navodno platila kupovinu sporne državne parcele i legalizovala mu objekat koji je na tom zemljištu podigao, ali i platila usluge geometra, zbog čega ga je oštetila za 8.300 evra.

Ministarstvo unutrašnjih poslova u Kladovu je tereti da je sačinila rešenje o promeni namene zemljišta sa neistinitim podacima, koje je u pisarnici zavela pod brojem rešenja druge osobe, a osnovano se sumnja da je počinila krivična dela prevara i falsifikovanje službene isprave.

„Na isti način je sačinila i sporazum u koji je unela neistiniti podatak da je služba za pravne poslove donela rešenje da se oštećenom dodeli parcela u državnoj svojini iako je pod tim brojem evidentirana druga osoba”, navode u Policijskoj upravi u Boru.

Osumnjičena je privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Negotinu, a nakon saslušanja, na predlog dežurnog zamenika javnog tužioca, sudija za prethodni postupak odredio joj je pritvor do 30 dana.