Unija žena SNS-a u Boru osudila uvrede Sergeja Trifunovića

Unija žena borskog ogranka Srpske napredne stranke (SNS) osudila je uvrede koje je glumac Sergej Trifunović izrekao na račun Ivane Žigić novinarke „Srpskog telegrafa“ na društvenim mrežama, kao i svaku uvredu i pretnju upućenu svakoj ženi.

Ispred članica SNS javnosti se obratila Maja Bakoč, članica Unije žena SNS-a i direktorica Turističke organizacije Bor.

Ona je ocenila da je ponašanje poznatog glumca „duboko zabrinjavajuće“ i kao takvo se mora maksimalno osuditi, jer, prema njenim rečima, verbalno nasilje vrlo lako može prerasti i u fizičko nasilje.

„Ovo je, nažalost, samo jedan u nizu napada Saveza za Srbiju na žene u našoj zemlji. Svakodnevne uvrede i napadi od strane lidera Saveza za Srbiju su nedopustivi i predstavljaju napad na svaku ženu u Srbiji. Potpuno je jasno da se njihov program zasniva samo na nasilju, lažima, uvredama, agresiji i omalovažavanju, istakla je predstavnica Unije žena vladajuće stranke.

Članice SNS-a su poručile da žele da podignu glas protiv primitivnog ponašanja i propagiranja nasilja i mržnje nad ženama.

„Program Srpske napredne stranke je pristojna Srbija, a ne Srbija u kojoj se ženama upućuju ovakve pogrdne reči i poražavajuće uvrede. Srbija mora biti moderna zemlja u kojoj svaki građanin mirno i slobodno živi i niko ne sme biti izložen bilo kakvom omalovažavanju“, kazala je Bakoč.

Sergej Trifunović, poznati domaći glumac, nazvao je novinarku Ivanu Žigić „kurvom“ nakon što je ona od njega zatražila izjavu. Trifunović je potom SMS prepisku, sa njenim brojem telefona, objavio na Tviteru.

Žigić je najavila da će zbog izrečenih uvreda protiv glumca podneti privatnu tužbu.