Uređen Omladinski klub u Gornjanu

U sklopu projekta uređenja i opremanja omladinskih klubova, danas je opremljen još jedan takav klub u selu Gornjane, te je do sada osam sela dobilo mesto na kojem će se omladina okupljati.

Za opremu u svim selima izdvojeno je skoro dva i po miliona dinara iz budžeta grada Bora, a, prema rečima člana Gradskog veća grada Bora, Marka Nikolića, cilj je da omladini obezbede dobre uslove za druženje, kako u gradu, tako i na selu.

„Nastavili smo sa dodelom opreme i uređivanjem omladinskih klubova u borskim selima. Osam sela je već dobilo opremu, danas smo u Gornjanu u kojem je Omladinski klub opremljen stonim fudbalom, stonim tenisom, multifunkcionalnim aparatom i laptop računarom. Grad Bor izdvaja dodatna sredstva za uređenje seoskih omladinskih klubova kada su u pitanju molerski i građevinskih radovi. Juče je potpisan ugovor u vezi sa vaj-faj zonama koje su u osam sela već postavljene. Četiri sela su imala problem sa signalom koji će u narednom periodu biti rešen, tako da će sva borska sela imati besplatan internet”, naglašava Nikolić.

Nakon Gornjana, oprema će biti dodeljena Šarbanovcu, Šarbanovac Timoku, Slatini, Krivelju i Zlotu.

Predsednik Omladinskog kluba u Gornjanu, Denis Janković zahvalio se lokalnoj samoupravi što im je izašla u susret pri kupovini opreme za Omladinski klub koja je od velikog značaja za mlade koji će se tu okupljati.

„Takođe, predali smo zahtev za uređenje stadiona i grad Bor nam je i tu izašao u susret, tako da se sada tamo radi presvlačenje stadiona asfaltom. Omladinski klubovi su značajni jer je sve manje mladih ljudi na selu, a nama je cilj da oni ostanu ovde i da se vrate, a ovo je jedan od boljih načina da se tako nešto desi i lokalna samouprava prepoznaje značaj toga”, ističe Janković.